четвртак, 16. март 2017.

CRTICA IZ SPLITA

Piše: Luka Pavičić
U Splitu i okolici se za ljubitelje zabave i dokazivanja znanja na nekoliko lokacija održavaju pub kvizovi. U klubu Quasimodo se već niz sezona održava Kvizimodo u organizaciji splitskog novinara i pisca Renata Baretića. Kviz se sastoji od tri grupe po 10 pitanja: DA-NE i A-B-C pitalice (po 2 punta), te pitanja "u glavu", čiji odgovori vrijede 3 punta, a netočni odnose "-1" punat. Na kraju slijedi "pripetavanje", u kojem odgovori vrijede "+3" a netočni "-3" punta, i odgovara se prema redosljedu ostvarenom na prethodnim pitanjima. Ukoliko određena ekipa ne zna ili da krivi odgovor, pravo odgovaranja ima sljedeća ekipa.
Na sinošnjem nastupu ponovno je briljirala ekipa Popovska Open, koja je od teoretski mogućih 81, osvojila 72 punta , i tako srušila vlastiti rekord (71 punat) od prije nekoliko tjedana. Inače, na redosljednici Kvizimoda, par kola prije završetka sezone 2016/2017, uvjerljivo vodi ekipa Popovska Open sa preko 100 punata prednosti, te joj teško ko može pomutiti račune u osvajanju ovogodišnje titule. U jednoj večeri nastupa 19 ekipa, po određenom ključu, a na redosljednici ove sezone učešće su uzele 34 ekipe. Nastupaju tročlane ekipe sa mogućnošću zamjene onih koji ne mogu doći. Mozak ekipe Popovska Open je Marinko, a pobočnici su Ivan (i Josip), te nekoliko igrača s klupe, od kojih je sinoć nastupila i moja malenkost.

6 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Kakva "složna" ekipa - svi gledaju ko ovamo, ko onamo, nikako da se pogledaju između sebe, kao da su u zavadi :):):):):)

Luka је рекао...

To i jest ključ uspjeha, Nikola! Vidimo dokle nas je dovelo jednoumlje!

IlijaO је рекао...

Kako sam siguran da svatko ima pravo na moje mišljenje- vidim da ne vidim!
Ili, što bi jedn moj vrli znanac rekao: "Vaša psihoza je toliko mizerna , da je uopće apstraktno promatrati psihozu Vaše dijalektike."
Ja sam to preveo kao : JLZ!

Milan Žarkovački је рекао...

Jugoslavenski leksikografski zavod?

Luka је рекао...

Prema Ilijinom uvodnom tekstu, rekaobih da je to jedna druga kratica, iz svakodnevnog govora!

Milan Žarkovački је рекао...

Hm, aha.