понедељак, 14. јануар 2013.

REČ PO RIJEČ (23)

RUŽIČASTI KVARC
Ružičasti kvarc je širom sveta popularan kao "kamen ljubavi". Fotoosetljiv je i boja mu može izbledeti. U prirodi se češće javlja kao stena nego kao kristal. Poluprovidan je. 

Nastavak teksta je za one koji veruju u astrologiju i kristaloterapiju.

Poznat je kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog besa, srdžbe, ljubomore, strahova.
Zamenjuje negativnost harmonijom. Deluje na četvrtu čakru i područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; podmlađuje kožu.
Deluje protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih delovanja idealan za spavaću sobu.
Ispunjava ljude ljubavlju i srećom.

Vladajuća planeta mu je Venera pa se preporučuje Bikovima.
Stimuliše centre za ljubav i donosi mir i vernost u ljubavne veze. Oslobađa emocionalnog tereta, ublažava negativna osećanja i smiruje burne strasti, a sve to nas priprema za ljubav. Donosi blagost, saosećanje, ljubaznost, tolerantnost i opraštanje. Podiže samopouzdanje i osećanje vrednosti. Veruje se da ublažava negativnu energiju, umiruje i podmlađuje telo i duh. Treba ga nositi u trenucima napetosti i rastrzanosti. Poklonjeni rozenkvarc može biti i simbol prijateljstva. 


 


Нема коментара:

Постави коментар