уторак, 9. април 2013.

VIDOVITOST

Često imam običaj da se šalim (na sopstveni račun) govoreći: "Ne zovem se ja džabe VIDOVITI SLAVKO". To je obično rečeno u značenju: "Mislim da će biti upravo to i to, i tako i tako", a sve u cilju uveseljavanja sagovornika ili čitalaca. Niti mislim da sam vidovit, niti pretjerano vjerujem u (bilo čije) natprirodne moći, ali...moraću da korigujem mišljenje. Ipak, sam (izgleda) Vidoviti Slavko.
Sinoć, kao što obično radim  pred spavanje, malo prevrćem po umornom mozgu i razdrmavam "paćenika" praveći rebuse. Ubrzo se SAM sklopi jedan rebus u kojem sam "ogradio" jednu svjetski poznatu ličnost. "Hm...rekoh sebi...što bi ovo bilo dobro za takmičenje, samo da nije ovog faula" .Naime, ličnost je u rebusu stavljena u manje logičan kontekst, jer se obično veže s nečim drugim (ne smijem da otkrivam detalje jer će rebus, ipak, biti jedan od zadataka). Jutros, pribilježim rebus u svesku, za svaki slučaj, sve se žderući što mi fali to zrnce logične veze između A (ličnost) i B (kontekst).
...Ali, ...ne lezi vraže...JUTROS U NOVINAMA ČITAM NASLOV KOJI JE "PLJUNUTI MOJ REBUS". Zabezeknuto pogledam u novine, pročitam tekst i potapšem se po ramenu. Vidovit, nego šta!

(Pojašnjenje nakon takmičenja u rješavanju rebusa - krajem mjeseca)

2 коментара:

  1. Eto što ti je gazda.

    Baci ''kost'' i neka se mi glođemo do kraja mjeseca.


    Yasna

    ОдговориИзбриши
  2. Moram malo :)
    I sam sam se čudio današnjim događajem, pa sam u prvi mah mislio ubaciti odmah taj rebus i tako "pokupiti poene za aktuelnost".

    Ipak, odlučih se na arhiviranje za takmičenje.

    ОдговориИзбриши