недеља, 5. мај 2013.

MEMORIJAL MILANA MILINA

Privodim kraju sortiranju radova koji su stigli na Memorijal Milana Milina. Već sutra počećemo sa žiriranjem. 

Razmišljam o INOVACIJI u načinu žiriranja.
Nameravam da na ovom blogu objavim spiskove svih pristiglih radova i ponudim ih na ocenjivanje (četiri dana zaredom, sa rokom od po 5 dana za slanje ocena). Pravo da glasaju imali bi UČESNICI, ali i svi drugi posetioci bloga koji se bave enigmatikom kao sastavljači.
Spiskovi radova bi bili dati bez navođenja imena autora. Za svaku kategoriju biralo bi se po deset najboljih (glasovi se šalju e-mailom) ali bi na takav transparentan način SVI mogli da ukažu na eventualne "faulove" (greške u postavci, ranije objavljeni radovi...).

Očekujem sugestije. Ako bude (masovnog ili argumentovanog) negododovanja na moj predlog , odabir radova obavićemo na najavljeni način (kao žiranje naslovnih anagrama). 
Lično mislim da bi svima bio inateresantnije ovako kako sam predložio, ali želeo bih da čujem i mišljenje učesnika.

13 коментара:

  1. Podržavam iznijeti predlog o glasanju nakon objavljivanja na blogu!

    ОдговориИзбриши
  2. Apsolutno se slažem da se glasa na predloženi način. Tako ćeš se osloboditi svih onih dosadašnjih kritika i sigurno će biti manje nezadovoljnih takmičara.

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da je ideja OK, uz sugestiju da UČESNICI ne smiju "glasati" za svoje radove.

    ОдговориИзбриши
  4. Za MMM nije loša ona ideja koju predlažeš!

    ОдговориИзбриши
  5. Boris Nazansky5. мај 2013. 18:47

    Slažem se s tvojim prijedlogom, dragi Slavko!
    Sigurno bi ovako bilo zanimljivije i transparentnije.
    Mišljenja pojedinaca mogu biti vrlo važna za fomiranje kriterija i ubuduće. Često bude vrlo zanimljivo kako nki radovi "isplivaju" na površinu, a razlozi za to ostanu nepoznati. Ja, naprimjer nikako ne mogu dokučiti zašto je moj naslovni anagram LAŽNI PIROMAN PREVARIO POLICIJU (PROVALNICI OPERIRALI ŽUPANIJOM) skupio one silne bodove, a ja sam smatrao da mam bar dva-tri (u sadržajnom smislu!) bolja od njega. Jest da je konstrukcija zgodna, čista itd. ali sadržajno PROVALNICI i PIROMAN nemaju nikakve veze osim što ih procesuira policija.
    Ukratko: ja sam ZA tvoj prijedlog.
    Pozdrav,

    Boris

    ОдговориИзбриши
  6. Na spiskovima je:
    47. anagrama
    66. rebusa
    73. obratna rebusa
    45. stihovnih zagonetaka.

    ОдговориИзбриши
  7. Dakle, ukupno 231 rad. Pa greota je da se samo jedan čovek muči da oceni kvalitet svih tih radova. Ovako će se više osoba posvetiti tom poslu i rezultati će sigurno biti puno objektivniji. Razmisli i o Lukinoj sugestiji.

    ОдговориИзбриши
  8. Vjerovatno neće početi glasanje sutra. Zbog vanrednih okolnosti, blog će i sutra biti na autopilotu!

    ОдговориИзбриши
  9. I ja se slažem i podržavam Lukinu sugestiju. Predlažem i da se na kraju, po uzoru na "Igru anagrama", napravi tablica u kojoj bi se vidjelo kako je tko glasovao. Nan taj način potpuno ćeš otkloniti sumnje u bilo kakvo namještanje rezultata.

    ОдговориИзбриши
  10. Slavko, nije to loše. Stavi ti sve radove javno, pa ćemo videti kako će to ispasti.

    Sve i da ima mogućnosti da glasam za svoje radove, ja to neću učiniti.

    ОдговориИзбриши
  11. Odlična ideja, mislim da je ipak Lukin prijedlog o nemogućnošću glasanja za svoj rad najbolji amandman na Slavkovu ideju...

    ОдговориИзбриши
  12. Danas sam cijeli dan izvbivao iz Kikinde (neplanirano, viša sila!) što je malo poremetilo početak glasanja. Ipak, stižemo do kolonije bez problema!

    ОдговориИзбриши