недеља, 9. јун 2013.

REBUSANJE (342)


5 коментара:

  1. Ovo je jedan od "legendarnih" rebusa (star više od 35 godina) niškog enigmate Milovana Samardakovića (1939-1997) - drugi je bio "Čajniče" (čaj niče - nebi ga ni Milan S. uspeo nacrtati!). Bio je, doduše još jedan, ali nisam siguran da je njegov: Ivo van Dame - Ivo (Serdar) van dame!? Na Susretima enigmata (zagonetača) stalno ih je objašnjavao zainteresovanim slušaocima (kolegama), nakon čega su se grohotom smejali.

    Evo neočekivane prilike da se setimo ovog kolege koji je preminuo 8. jula pre 16 godina u vozu kod Vrbasa. Znao je on otići vozom do Trsta samo da kupi pantalone zelene boje od sitnog somota, ali se i prvim vozom vratiti bez pantalona jer ga je prodavac na Ponte Rosu iznervirao... Išao je i do Milana avionom na sajam retkih gramofonskih ploča (imao je veliku kolekciju LP ploča sa džez muzikom i bluzom, ali i drugih muzičkih pravaca). Tamo bi nudio svoje raritete na prodaju, tražeći nerealno mnogo para za njih, u stvari, ne želeći uopšte da ih proda. Sećam se da je jednom tražio za LP Tereze Kesovije 1000 DEM!

    ОдговориИзбриши
  2. Jedno moguće rješenje:

    GODEKA - grad u Togou

    ОдговориИзбриши
  3. Uz legendarni "Čikago" treba pomenuti i ništa slabiji Banetov "San Dijego". A za onaj čaj, videću ako budem imao vremena... :)

    ОдговориИзбриши