понедељак, 16. септембар 2013.

ENIGMATIKA JE OKO NAS (46)


10 коментара:

  1. Па шта си запео за једно слово, их!

    ОдговориИзбриши
  2. Ima još - VIDI!
    U Nišu živi na hiljade "stručnjaka" obrazovanih u isturenim odeljenjima "fakulteta" u Prištini, Kosovskoj Mitrovici, Boru, Zaječaru... Medicinski fakultet u Nišu ne možeš upisati ako nisi iz Leskovca ili Pirota. Nisu Nišlije toliko nepismene koliko su to "Nišlije". Naravno, ovoga ima u svim gradovima, najviše u Beogradu, samo što je u Beogradu mnogo veća konkurencija. U Nišu odavno nema ustanove ili preduzeća koju vodi Nišlija. Doseljenici to ne dozvoljavaju.
    A što se tiče pismenosti, ima naravno i mnogo "pismenih" Nišlija.

    ОдговориИзбриши
  3. Najsmješnije je obrazloženje:

    "Kada gradska Komisija za promene naziva donese predlog on se šalje na saglasnost Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a potom ga usvaja Skupština grada. U saglasnosti koju je izdalo Ministarstvo stoje nazivi Ulica Alberta Anštajna i Mileve Marić Anštajn pa je i Skupština grada usvojila takvu odluku. Čak i da primetimo grešku mi nemamo prava da je ispravljamo na svoju ruku - kaže pomoćnik načelnika Uprave za komunalne dolatnosti Čedomir Stipsić i dodaje da se greška može ispraviti uz saglasnost Ministarstva za vršenje ispravke."

    Zamislite: "Čak i ako primetimo grešku...", a očito nisu je primetili. Bolje je ovako: napraviš table, platiš ih i postaviš, izazoveš sprdnju... Kasnije ih skidaš, praviš nove, opet plaćaš, opet postavljaš...

    ОдговориИзбриши
  4. A u Skupštini grada i pomenutim ministarstvima sede prazilukovići koji su po partijskim, rođačkim i zavičajnim "pravima i zaslugama" postavljeni na ta mesta.

    ОдговориИзбриши
  5. Ulica je niška
    slova je manjka,ne viška

    ОдговориИзбриши