недеља, 15. септембар 2013.

REBUSANJE (508)


12 коментара:

  1. Sta cemo sa istim korijenom, cak I ako fleksibilno usvojimo ovo "NE"na kraju?
    Hajro

    ОдговориИзбриши
  2. Već sam nekoliko puta kazao sa se na ovom blogu ne objavljuju SAMO odlični rebusi.
    Bude ponekad neki vrlodobar, pokoji dobar, pokoji loš a provuče se i neki sa faulom.

    Takođe ću ponoviti da zapažam da ODLIČNI rebusi obično prođu bez pohvale, a oni "neodlični" UVIJEK budu kritikovani. Kritikovanje, svakako nije loše (čak je i poželjko) ali, čisto radi ravnoteže, ponekad se očekuje i pohvala za odlične rebuse (i druge priloge).

    ОдговориИзбриши
  3. Posjecenost bloga je najveca (nesumnjivo zasluzena) pohvala tvom radu (nije isto kao prodati tiraz na kisocima ali sigurno znachi puno). Nesto bash i ne vidim puno negativnih ocjena (mozda tvoje reakcije obeshrabruju kritici naklonjene posjetioce), puno je vishe pohvala. Ako je to tako vazno mozda bi mogao staviti sistem ocjenjivanja priloga ili nekakvo biranje najboljeg (originalnog) rebusa, anagrama ... objavljenog u proteklom mjesecu i sl.
    Jedno ne bi trebalo biti upitno (a rijec je i o pravom ugledu tvog bloga, a ne kurtoaznim pohvalama) - ispravnost objavljenog rada. Sta se postize objavljivanjem neispravnih priloga (nadam se da nije sporno pravilo istog korijena, ako jeste prosvijetli me da odustanem)? Postize se to da ce i drugi odustajati od vrlo bazicnih pravila. Postize se i broj objavljenih radova, priloga ... koliku stetu cini to insistiranje na brojevima (posjetilaca, takmicenja, titula, radova...) zaista je nepotrebno dokazivati. Izuzetni talenti, vrednoca, rad, volja, entuzijazam... toliko toga dobrog biva redovno obezvredjeno opsjednutoscu brojevima i naj-ovo, naj-ono prichama. Steta.
    Hajro

    ОдговориИзбриши
  4. Ma, Hajro sve je ok.

    Konstruktivna kritika jeste poželjna. Takođe, poželjno je i skretanje pažnje na faulove!

    Ne insistiram na hvaljenju SVEGA, ali nekoliko puta se već desilo da su ODLIČNI rebusi imali samo rješenje i moje "da", pa samo kažem da je to ŠTETA. Samo kažem da bi pojedine bisere valjalo ponekad posebno pohvaliti.

    Slabiji radovi u pravilu UVIJEK imaju (opravdanu) kritiku.
    Ipak, biće lošijih radova i ubuduće (sasvim sigurno) što zbog propusta autora, propusta urednika, ili, pak, namjernog objavljivanja iz nekog razloga (iako i autor i urednik znaju da je rad sa manom).

    Ukratko, samo opušteno i oštro (kada treba!)

    ОдговориИзбриши
  5. Što se tiče odabira najboljih radova, to je u planu na kraju godine.

    ОдговориИзбриши
  6. Za konkretan rebus, mislim da spada u grupu koju bismo mogli nazvati - "podnošljivi".
    Očigledno nije za medalju (po meni, iz jednog drugog razloga, a ne onog koji ti navodiš), ali svakako nije za grupu "zgužvati i baciti".

    ОдговориИзбриши
  7. Nesto malko ozbiljnosti ne znaci odsustvo opustenosti, naprotiv. Tvoja radnja, tvoji kriteriji, tvoja reputacija... Mi ostali cemo ponekad reci nasha misljenja,... dakle idemo "dalje bez medalje", veselo I opusteno.
    Hajro

    ОдговориИзбриши
  8. Uh, uplaših se broja komentara;) Ovde je kritika opravdana i nema ničeg strašnog.

    Mislim da je davno prošao onaj period malicioznih komentara i kritike radi kritike, ali Slavko nikako da se opusti:)


    ОдговориИзбриши
  9. Hvala Dejane, upravo tako.
    Hajro

    ОдговориИзбриши