четвртак, 19. септембар 2013.

REBUSANJE (515)


6 коментара:

  1. To je Soni Bono iz mlađih dana, bivši muž pevačice Šer, zajedno nekad činili čuveni duet 'Soni i Šer'.

    ОдговориИзбриши
  2. SIROTI MASONI (sir otima Soni)

    ОдговориИзбриши
  3. Čak i kad sam saznao ko je na slici, rebus nisam riješio ili ga bar nisam riješio u kratkom vremenu koje sam mu posvetio. Ja, naravno, znam za Sonija Bona, ali ga nikad ne bih prepoznao na slici.

    Smatram da rješavače ne bi trebalo "mučiti" slikama ličnosti koje - bar ja tako mislim - većina neće prepoznati, a još će manje njih imati volje da ih preko neke Google-tove opcije traži po internetu. Zašto se na samom rebusu (ili u napomeni uz rebus) ne bi natuknulo o kome se radi? Time rebusi ne bi ništa izgubili. Ionako rebusi nisu zagonetke u kojima se testira znanje, nego sposobnost kombinovanja poznatih stvari i osoba iz postavke.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je rebus od ranije, sa 3.kupa Srbije u rešavanju rebusa, te je nešto teži.

    Svakako da sastavljač treba uglavnom da stavlja opšte poznate ličnosti i uvek pored osobe može da se napiše neka pomoć (ako se u rebusu traži ime napišemo prezime i obratno...).

    Mislim da se rešavanjem rebusa donekle ipak testira i znanje, ne samo kombinatorika datih elemenata. Prepoznati neki specifični predmet, životinju, biljku, ličnost itd, ipak zahteva i određeno znanje.

    ОдговориИзбриши