петак, 15. новембар 2013.

NOSTALGIJA (63)

(Prilog: Josip Dubrović)

8 коментара:

  1. Dobitnik nagrade (najava na naslovnoj strani) mogao je da kupi 833 primjerka novina.

    Dakle, danas bi nagrada trebalo da bude 45.000-85.000 dinara (ako dobro računam?)

    Jedan od mnogobrojnih listova reklamira se sloganom: "Zaradite rešavajući", a nagrada je 1000 dinara.

    ОдговориИзбриши
  2. Vremena se menjaju. Danas ni neko ko pravi priloge za takve novine, od nagrade ne može da kupi taj (jedan) broj. :)

    Vjesnikov kviz je, inače, bio super časopis. Ovaj broj nisam video, ali iz tog vremena imam jedan sa Ljubom Jelčićem. Od nekog broja je sa njima počeo da sarađuje Pismestrović, pa su na naslovnim stranama bile njegove karikature poznatih (najčešće sjajne, a neretko genijalne).
    Kada sam dobio komplet, najviše sam se obradovao njegovim crtežima (pošto sam i ja pomalo karikaturista).

    ОдговориИзбриши
  3. Kada ste vec kod para, autori u elitnoj Enigmatici su ove godine dobili od Politike samo dva honorara-za februar i mart 2012. godine (evo istice i 2013.)!! Neki ne mogu da kupe ni svesku, plate internet,.. kome vec sta treba. Uz svo razumevanje-nerazumevanje sa nekima, autorima nisu duzni tamo neki urednici-vec KOMPANIJA. U ugovorima pise i ko je zastupnik kompanije. Ovo u prilog entuzijazmu, svrsi rada i iskoriscavanju vremena i truda enigmata u Srbiji. Slavko, izvini, mora i o ovome da se progovori, kada vec pominjes novac.
    Jedan od mnogih

    ОдговориИзбриши
  4. Svca sreća, pa ta kompanija ne duguje i urednicima (oni, inače, samo uređuju i ništa ih drugo ne zanima). :) Čak su dobili i povišice od tog marta 2012. godine.

    ОдговориИзбриши
  5. Niste samo vi, mnogi su kivni na one koji, ko zna kako, rasipaju novac. Da stvar bude žalosnija, u ovakvim novima kao Enigmatika, sastavljači bezmalo prave ceo list i zaradjuju novac za njihove plate. Obrukali su se i pred prošlu Novu godinu-da ne kažem neku težu reč. Ni tada, ni mesecima pre toga NIŠTA. Ali, jedan kolega je saznao da su pred ovaj praznik primili 2-3 PLATE koje im kasne. Honorari-ma ko te pita!!! Za državu, a ona im je vlasnik, enigmati su stoka.

    ОдговориИзбриши
  6. Po službenom kursu tadašnje Narodne banke Jugoslavije (15.4.1972)za 100 tadašnjih DEM dobio si 527 YUD. Ta nagrada je dakle iznosila 474,38 DEM. To je računski, a koliko je bila marka na pijaci?

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши