четвртак, 14. новембар 2013.

TAPŠANJE (139)

Danas rođendan slavi Sreten Perić iz Loznice, majstor mrežastih zagonetaka i jedan od najuspešnijih učesnika enigmatskih takmičenja u Srbiji (i kao rešavač i kao sastavljač). Čestitam!

19 коментара:

  1. Čestitke Sretenu iz Makedonije. Živeo!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitka iz Niša.! Saša

    ОдговориИзбриши
  3. Srećan rođendan i još puno enigmatskih uspeha. Ali nemoj samo da si uspešan u enigmatici, nego da se ženiš BRE! Dosta je bilo momkovanja. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda da ga na to i Slavko podseća (ovom golom ženskom iznad):)

    Sretene, srećan rođendan!

    ОдговориИзбриши
  5. Čestitam i ja (15.) rođendan, a pošto sam se probudio u sabah i ne znam šta ću sa sobom, napraviću jednu imenarku. Tako odajem počast facama: izmešam ih sa ostalim slavnim ličnostima (a tako se može odati počast i kolegama autorima).

    ОдговориИзбриши
  6. Srećan rođendan Sretene i sve najbolje!

    ОдговориИзбриши
  7. Da nije Slavka mi enigmate u najboljim godinama, ne bi ni znali kad nam je rođen(i)dan, nešto ga kako godine odmiču sve slabije pamtimo. Eto ja ne znam, gde me je i ko ovekovečio na ovoj slici.
    Danas je krsna slava Sveti Vrači (Vračevi) u spomen na Kozmu i Damjana, koji su širili hrišćanstvo i besplatno lečili narod, pa su poznati i pod imenom Besrebrenici. Neke svoje radove sam potpisivao njihovim imenima: Kozma i Damjan.
    Inače, na današnji dan su se rodile mnogo poznatije ličnosti: Đorđe Petrović Karađorđe, Janko Šafarik, Robert Fulton, Klod Mone, Vela Nigrinova, Džavaharlal Nehru, Butros Butros Gali, Husein (jordanski kralj), Marija Šerifović,... Dakle fino društvo.
    I da ne zaboravim da je na današnji dan Mladen Marković objavio rekordnu enigmatsku belinu 15x6 i time možda nehotično uzrokovao početak trke u naoružavanju, pardon, sastavljanu astronomskih belina.
    Naravno, zahvaljujem svima na čestitkama i neke predloge ozbiljno razmatram.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  8. Onda, srećna i slava!

    Fotografija je moja (lično i svojeaparatno napravio na susretima u Kragujevcu - izlet)

    ОдговориИзбриши
  9. Što se tiče "Tapšanja", sam sam sebe potapšao po ramenu kada sam uvidio da je ovo vrlo korisna rubrika. Doduše, nemam dovoljno podataka pa se snalazim na razne načine (i istražujem).

    Trenutno provodim istragu da li je danas još jedan enigmatski rođendan koji treba obilježiti. Očekujem pomoć insajdera s one strane Dunava.

    ОдговориИзбриши
  10. Sretene,
    Srećan rođendan želi Ti Dragan Ristić iz Surdulice.

    ОдговориИзбриши
  11. Tražim rimu za stih,vers
    neka ti je srećno PERS

    Danas su i Sveti Vrači
    tvoje ime jako,znači

    Majstor si za naše mreže
    oduševe r'ječi svježe

    Da još dugo radiš,traješ
    i maksimum nama daješ !

    ОдговориИзбриши
  12. Poštovanom kolegi neka je srećan rođendan ! : )

    ОдговориИзбриши
  13. Naravno, srećna slava koji danas slave, a moja krsna slava je za 12 dana (Jovan Zlatousti), tako da danas slavim samo rođendan. Zahvaljujem Eri koji je svojeaparatno napravio, po meni/mene, sasvim neobičnu fotografiju, a takođe hvala i Rešadu, Draganu, Gojku (i na stihovima) i Sofiji.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  14. Imam i jednu dobru fotografiju sa Susreta u Kikindi, ali nije za širu publiku :)

    ОдговориИзбриши
  15. Nisam valjda bio zločest, no s obzirom na onu gužvu u Kikindi sve je moguće. Pošto mi je tehnika slaba strana, imaš domaći zadatak da mi fotografije na kojima se nalazi moja malenkost, a koje si ti snimio izradiš (ne pitam šta košta) i prilikom prvog susreta izvršimo primopredaju.
    Hvala i Miši.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши