четвртак, 12. децембар 2013.

REČ PO RIJEČ (345)



KUDA IDU DIVLJE SVINJE
Kuda idu divlje svinje je serija TV Zagreb, snimljena 1971. godine. Serija ima 10 epizoda. Scenario je napisao Ivo Štivičić, a režirao je Ivan Hetrih.
Radnja serije odvija se 1943. godine na periferiji Zagreba, i opisuje sukobe dve konkurentske švercerske ekipe; jednu predvodi Crni Roko (Ljubiša Samardžić), a drugu Veriga (Jovan Ličina), dok se sve dešava pod budnim okom žandarmerijskog narednika Mila Vrbice (Fabijan Šovagović).

8 коментара:

  1. Ja mislim da da je uloga Ljubiše Samardžića "Crni Rok" (a ne "Crni Roko"). tako piše i ovdje:

    Imdb

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da si u pravu, ali pitam se zašto je kasnije objavljivan strip pod nazivom "Crni Roko"? (po ovoj seriji)

    ОдговориИзбриши
  3. Na špici piše: Crni Rok - Ljubiša Samardžić. Interesantno je da sa srpskoj Vikipediji i IMDB piše "Rok", a na hrvatskoj Vikipediji "Roko". Možda je strip morao da bude "Crni Roko" zbog autorskih prava.

    Ko hoće da vidi kako je reditelj ove kultne serije izgledao 16 godina kasnije, i kako smo se nadmudrivali, može to učiniti na ovoj adresi:
    https://www.youtube.com/watch?v=HetxA-9wBNg

    ОдговориИзбриши
  4. U sećanju mi je ostala pesma Mileta Vrbice:
    "Mene cura moli
    da spavamo goli,
    a ja neću
    bojim se ozepšću"
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  5. 1987. godine sam (sa 19 godina) uspeo da dodjem do kviza "Brojke i slova", nešto posle Miroslava. Legendarnog Hetriha sam upoznao na probnim snimanjima emisije (on se upravo opraštao od vodjenja kviza) i "uvodio u posao" Vedranu Medjimorec koja je vodila kviz mesec-dva kasnije,kada sam ja učestvovao. Sećam se beskrajno šarmantnog i duhovitog čoveka. Pred uključenje kamera, njegovo čuvene reči: ZIPA, LOMA (PAZI MALO). U ono vreme, gotovo cela bivša SFRJ je znala do detalja njegove KAPELSKE KRESOVE, seriju koju je režirao. Prelepe uspomene nosim iz Zagreba, iz te 1987. godine.
    Saša Čolaković

    ОдговориИзбриши
  6. O Hetrichu sam pripremio članak na sh.Wikipediji:
    Ivan Hetrich

    ОдговориИзбриши
  7. Opet podudarnost (po ko ѕna koji put)
    U dana[njem Blicu tekst o Ivi Štivičiću.

    ОдговориИзбриши
  8. Pogledah Wiki link na Kviskoteku, nije bash jasno sa godinama. Bio sam prvi predstavljeni ucesnik u prvoj emisiji pochetkom 1980. Hetrich je bio voditelj, trebam li reci koliko je to bilo izuzetno iskustvo, zaista lijepa sjecanja.
    Hajro

    ОдговориИзбриши