петак, 3. јануар 2014.

NOSTALGIJA (100)


"Skandi Čvor", Bjelovar, broj 360, 03.09.1984.
"Skandi Čvor" je izlazio 26 godina, a zadnji broj je izašao: broj 1103 (1998. godine.)
(Prilog: Josip Dubrović)

8 коментара:

  1. Kao kroz maglu se sjećam ovog časopisa (ali se ipak sjećam)!

    ОдговориИзбриши
  2. Tu sam objavljivao i u određenom periodu sam bio među prvih pet po broju objavljenih skandinavki u toku godine.Odličan sastavljač je bio Frano Vrdoljak iz Bugojna (da li neko nešto zna o njemu),zatim Zlatko Delić, Aladin Mahmutović.....

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da je Vrdoljak iz Livna. Nedavno sam vidi nekui njegovu križaljku (čini mi se u Feniksu)

    ОдговориИзбриши
  4. Prema mojoj arhivi, objavio sam svega dvije velike skandinavke u ovom listu. Oni koji se sjećaju, to su one ovoooooolikeeeee skandinavke (pokazujem širom raširene ruke).

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam objavio samo 14 skandinavki (jednu veeeeliku), a toga desetak sa Vjekom Hudolinom!

    ОдговориИзбриши
  6. Enigmatska sekcija RKUD "Viskoza" iz Loznice je kompletno pripremila dva broja "Skandi Čvora", tako da sam ja objavio dve velike, dve male (naslovne) i par uobičajenih skandinavki.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши
  7. Bilo bi zanimljivo napraviti statistiku objavljenih skandinavki u "Skandi Čvoru". Iako sam ja bio jedan od njegovih urednika, ne bih ovako odoka mogao reći ko je najviše objavljivao.

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam u to vreme bio strastveni rešavač i sećam se da sam sa velikim zadovoljstvom rešavao ovaj list. Posebno mi se svideo izgled polja u skandinavkama koji je bio drugačiji od svih enigmatskih listova. Format lista je bio jako zgodan i mogao je lako da se spakuje u džep, a kvalitet papira odličan i kao stvoren za pisanje.

    ОдговориИзбриши