понедељак, 4. август 2014.

NOVO NA MLADENOVOM BLOGU

Nakon niza enigmatima interesantnih tekstova, Mladen Marković je na svom blogu (vidi: ENIGMAGIKA) objavio ovu ukrštenicu sa belinom 9x9.

8 коментара:

  1. Sve je dobro, jos samo da postoji rec (sintagma, izraz) DIVAN ANI NOVO, sto znaci da je ovo neispravno.

    ОдговориИзбриши
  2. Da, očekivao sam te. :)
    Izraz DIVAN ANI NOVO do juče nije postojao, ali ja sam ga stvorio. Sad je to rešenje rebusa, i ne znam šta je tu nejasno i neispravno.
    Možda sam mogao da nađem neku Ivanu Nanović, Ninović, Ninovsku, Nanovsku (pošto postoji i dinamitarac), ali takva persona bi bila posve nevažna i nepoznata i upropastili bi mi kombinaciju. Ovako smo zadovoljni i ja, i zamišljeni rešavač.

    Naravno, zahvaljujem se Ljubici. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Čestitam Mladene. Vidim da još ima entuzijasta poput mene. Uvijek će se naći netko za provokaciju, to je u ljudskoj srži. Ovakvi radovi i slični pothvati služi prvenstveno da se zadovolji vlastiti unutarnji "duh" i vidjelo granice svojih mogućnosti to što nekome smetaju sitnice to je njihov problem.

    LP :)

    ОдговориИзбриши
  4. Bravo Mladene, ne pravi se ovo svaki dan. Nemam iskustva u ovakvim stvarima (ni kao autor ni kao ocjenjivach), no najprije ide velika cestitka za drskost koja, upravo kako je gore Marko lijepo rekao, dolazi iz tog odnosa sa samim sobom. Ostali su upravo to, ostali..., vazni ali ni blizu kao vidjenje i uzitak samog autora.
    Hajro

    ОдговориИзбриши
  5. Mladene, hvala za reklamu i sve čestitke za ovo sočinenije. Ko misli da je nekorektno, neka pokuša nešto slično, bar "upola" korektno. Ako dozvoliš samo jedno malo unapređenje, bar po mom mišljenju: umjesto sintagme "prenositi viruse", korektnije je "PRENOSIVI VIRUSI", što postoji već u "najavi". Time bi sintagmu "skijati na talasima", zamijenio prihvatljivijom: SKIJATI NA VODI. Pozdrav, pa se čujemo i vidimo. Novo Zekić

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajno zapažanje, Novo.
    To je bila jedna od opcija... međutim, nisam siguran da postoje neprenosivi virusi tj. čini mi se da su svi virusi prenosivi, pa bi sintagma zvučala kao "pismeni pisac" ili "perući sapun". Eventualno sam mogao da ubacim "polno prenosive bolesti", a to mi je delovalo malo škakljivo (valjda zato što sam enigmatski fakultet završio kod jednog poluludog profesora, koji je ukinuo sve polne, bolne i okolne stvari). Po meni, skijanje na talasima je jednako prihvatljivo kao i skijanje na vodi, samo što je ovaj prvi sport moderniji i ekstremniji.

    Marko & Hajro, zahvaljujem se na podršci. Ne smeta meni komentar anonimnog, čak mi je i zabavan (a malo miriše i na revanšizam). :) U svakom slučaju, ja sam obavio još jedan zadatak koji sam sebi odavno postavio. Nije ispalo baš savršeno, treba biti realan, ali nije ni mnogo rđavo... Da sam hteo pošto-poto to da uradim, verovatno bih imao 7-8 povratnih glagola, a pokušao sam da do cilja dođem više dovitljivošću, nego napornim radom. Rešivo je, korektno, a nije ni dosadno, pa sam prilično ponosan na sebe, a to je moj osnovni interes u enigmatici - da napravim nešto što me čini srećnim. Ako usrećim još nekoga - super, a nije loše ni ako neko pozeleni. ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Sada sam tek video ove komentare (bio sam odsutan), pa svaka usporedba sa mnom je izlišna. Kada budem imao malo više vremena biće i komentara na ovu temu.

    ОдговориИзбриши