недеља, 21. септембар 2014.

REBUSANJE (1076)

Autor: Milutin Tepšić

8 коментара:

  1. Obično ne odgovaram na anonimne komentare, ali kako se ovdje jasno vidi da je anonimni komentator željan znanja uputiću ga da se informiše u Rečniku MS-MH, četvrta knjiga strana 513. Citat iz Vukovog rječnika.

    ОдговориИзбриши
  2. Čitam pitanje anonimnog (ne znam zašto mora biti anoniman ako ne zna odgovor) i Slavkov odgovor. Pošto ni ja ne znam šta je to "nadam", a nemam Rečnik MS-MH, takođe ni na portalu "srpski jezik" nema objašnjenja, molim Slavka da meni (koji nisam anoniman i ne stidim se kazati da ne znam značenje te reči), a preko mene i anonimcu, objasni reč "nadam" (možda treba "Nadam")

    ОдговориИзбриши
  3. Eh! Ne mora objašnjenje. Nisam se setio da potražim tu reč u petoslovnom rečniku Branka Polića. Sad sam je potražio i vidim da je to: akutna bolest preživača koja nastaje zbog stvaranja gasova u buragu kao posledica uzimanja sveže deteline i druge stočne hrane. Isto se zove i "meteorizam". Sad znam i ja, a nadam se da će pročitati i anonimni.

    ОдговориИзбриши
  4. Nikola, znaš da rado odgovaram na sva pitanje koja su postavljena kako treba (sa potpisom). Ne sigoh odmah da odgovorim, a vidim da si se informisao. Dopuna iz Vukovog rječnika. Nadam je drugi naziv za nadutost.

    ОдговориИзбриши
  5. O ovom rebusu imao sam poduži razgovor sa autorom rebusa, ne samo po pitanju NADAMA već i po pitanju sekira - sekira. U konstruktivnom razgovoru otklonismo neke dileme :)

    ОдговориИзбриши