четвртак, 2. октобар 2014.

JUBILARNA PITALICA

Piše: Sjepan Najman
Povodom Vinkovačkih jeseni izašao je prigodni broj enigmatskog vinkovačkog povremenika  ''Pitalice'' i to ne makarkakav broj već jubilarni - pedeseti
Vjerujem da će se, stariji, kolege, oni koji duuugo pamte, sjetiti prvih brojeva izašlih, također, povodom Vinkovačkih jeseni i u okviru njih Dana enigmatike (ili tako nekako  naziva priredba!). 
Jubilarni, pedeseti, broj je posvećen Vinkovačkim jesenima i bećarcu. 
Izdavač je, dakako, Zagonetačko društvo Vinkovci. Urednica je Srebrenka Takšić, a u uredništvu su i Mato Matić, Željko Takšić i Mirjana Županić. Pored njih, na 20 stranica, u svakom broju pojavljuju se gosti suradnici. Ovaj puta su to Stjepan Jakšić i Kata Mirić. Pitalica je štampana u 300 primjeraka i besplatna je.

7 коментара:

  1. Da, Zagonetačko društvo Vinkovci zaokružilo je Pitalicu s okruglim - pedesetim brojem! I Društvo i list upravo su napunili 35 godina. Nastavljajući se na tradiciju osnivača - Zdenka Svorena i Dušana Šuše, nastojimo održati kontinuitet vinkovačke enigmatike. List izlazi 2-3 puta godišnje i većim dijelom prati lokalnu tematiku. Ne smijem zaboraviti spomenuti i druge autore u ovome broju, a to su: Nikola Banda, Marko Smolčić i Martin Tomašević - dugogodišnji vrijedni članovi bez čijeg doprinosa svega ovoga ne bi ni bilo.
    Hvala gospodinu Najmanu za predstavljanje na ovom blogu.
    Lijep pozdrav iz Vinkovaca!

    ОдговориИзбриши
  2. Lijep jubilej. Ovaj blog rado objavljuje ovakve vijesti. Otpozdrav Vinkovcima.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala! Pozdrav i Vama gospodine Bovan i čestitke za zanimljiv i vrlo aktivan blog. Sretno i nadalje uz puno dobrih radova!

    ОдговориИзбриши
  4. Može li se netko sjetiti tko je uredio prvi broj "Pitalice"?

    ОдговориИзбриши
  5. Kad je već besplatan primerak, postaviti ga u PDF formatu na neki link, pa da ga možemo ''prelistati'' i mi koji ga ne možemo nabaviti.

    ОдговориИзбриши