недеља, 4. јануар 2015.

KVADRAT

Eroteka (157)

Povremeno treba ubaciti još malo vedrine u ovu našu veselu komunikaciju. Ovih dana potpuno same su se sklopile kockice za ovaj kvadrat - "Eroteku", koji bi mogao biti sasvim obično reagovanje na onaj Šarićev.
Mogao bi biti, ali nije!
Prije dan-dva jedan kolega mi se pohvalio da je "napredovao" kao rješavač i bocka me pitanjem: "Jesam li zaslužio da sad budem tvoj omiljeni partner u ekipi umjesto Tepšića?" (Aludira na moje često isticanje da najviše volim da budem u ekipi sa  Milutinom Velikim!). Odgovorih:"Ne diraj mi Milutina! Ostao sam mu dužan neke kvadrate. Naime, odavno mi je ponešto poslao, a ja nikako da stignem da objavim". 
Danas dobih novi kontigent saradnje od Milutina, a ja mu odgovorih: "Milutine, sokole, ovo je dobro, ali deder ti probaj reagovati na Šarićev kvadrat!". 
(Uputstvo za neupućene: Sa mojim drugom Milutinom, druga klupa do vrata, često imam vedru konverzaciju tipa: "Ja tebi serdare, ti meni vojvodo" a sve po pitanju nekih naših nastupa na takmičenjima. Ja njega zovem NAJBOLJI, a on mene PRVI. Kada sam krajnje ozbiljan, uvijek kažem da bi Milutin Tepšić bio prvi izbor za ekipu ako bih je sastavljao. Pošto znam njegove kvalitete, ostajem kod toga. Možda ima i boljih od njega/ima vjerovatno, pada mi na pamet 5-6 imena/ ali se on pokazao kao vrlo pouzdan član ekipe. Odlično smo se nadopunjavali u dosadašnjim nastupima).

Elem, prije 20 minuta stiže mi kvadrat.
Rekoh, odlično, e sad ćemo da se malo našalimo sa opisima da uveselimo posjetioce bloga.

Prvo ubacih ovu fotografiju, da se uklopi uz tekst (Napominjem da sam lično malo "dosolio", ali sve u svrhu izazivanja osmijeha kod rješevača)

"Piše" Milutin Tepšić (direktno javljanje iz Bačke):
"Prvoborac" sa slike (vidi orden!) jeste moj drug, ali brate mili, on je nekako čudan, da ne kažem IZUZETAN (1). Ipak, zapazio sam da mu nedostaje malo ŽUSTROSTI (2) u raspravama na internetu. Trebalo bi da bude mnogo žešći. Hercegovci su žilavi i dugovečni, a ovaj će sigurno da doživi TOLIKO GODINA (3). Imam komšiju koji je sa hercegovačkog krša, prebacio je stotu, ali još se hitro okreće sa mladim snašama koje vrckaju niz ulicu. Naš Ero je na Adnanovom blogu imao RUBRIKU (4) koju je sada prebacio na "Tupljenje" gde tupi i oštri uzduž i popreko. Više puta sam mu kazao da one bezvezne "Asocijacije" preskačem, ali volim ono BISERJE koje se ponekad nađe u "Zrncima", a rekoh mu da ću mu i sam poslati pokoji "biser". Na to me on, šeretski, nazva TVORAC BISERA (5), a ja...da ga ne bih psovao..".poslah ga" na OSTRVO KOD KALIFORNIJE (6) i tako završih ovaj kvadrat. Jedino mu zapretih da ne bude ALJKAV (7) kod pripreme.


7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Odgonetnite kvadrat!

IlijaO је рекао...

Evo:
1.POSEBAN
2.OŠTRINE
3.STOOSAM
4.EROTEKA
5.BISERAR
6.ANAKAPA
7.NEMARAN

Slavko Bovan је рекао...

Ispravno!

Slavko Bovan је рекао...

Milutin je poslao još jedan kvadrat na ovu temu, ali neću ga objaviti da ne kvarimo utisak :)

Sad sam pripremio jedan njegov rebus koji će biti objavljen za desetak dana.

Dejan Minić је рекао...

Opa, porasla zaliha rebusa, čim prolongiraš objavljivanje za deset dana.

Najviše mi da dopada tvoja fotka sa ordenom;)

Slavko Bovan је рекао...

Daaaa, zalihe su bogate!
Evo i "Evergrin" je dobacio skoro do kraja januara (svako drugi dan), rebusi iza 15, zrnca do dvadesetog, ... Radilo se ovih dana, a imam vrijedne saradnike!

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče ordena, nije baš ORDEN ZASLUGA ZA NAROD, ali orden jeste. Inače ga držim u odgovarajućoj kutiji, ali za posebne prilike valja ga okačiti :)))))