понедељак, 19. јануар 2015.

REBUSANJE (1307)


12 коментара:

  1. Mile, to je bilo u mojoj nadležnosti, a ja sam se potrudio da gospođa izgleda kulturno.

    Pitam se da li ova dvojica autora ovim rebusom sugerišu gde je gospođi mesto ili je ovo samo umetnička sloboda izražavanja:)?!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovdje se moglo i ilustrovati rješenje sa (takođe) dva političara.

    Pravilo: Na ovaj blog može politika u ograničenim količinama i samo u svrhu uveseljavanja posjetilaca.

    Dejane, da gospođa je došla da obiđe svoju ergelu i da se uvjeri da li može da se podiči dobrim konjima za trke.

    ОдговориИзбриши
  3. Što sad? Da se upiše rješenje, ili....?

    ОдговориИзбриши
  4. Kad sam svojevremeno slao neke anagrame vezane za poltičare, odgovor g. Bovana je bio da "Politiku (svake vrste) zaobilazim u širokom luku!"

    Mislim da je onda neprincipijelno i neprimjereno objaviti i ovaj anagram kako bi jedna, demokratski izabrana predsjednica države, uveseljavala posjetitelje i k tomu još s neprimjerenim komentarima.

    Stipan

    ОдговориИзбриши
  5. Stipane, očigledno se ne razumijemo.

    1. Politiku na ovom blogu treba zaobilaziti u širokom luku.
    2. Nema nikakvih neprimjerenih komentara vezanih za demokratski izabranu predsjednicu države. (Ono je bio moj pokušaj duhovitosti na pitanje da li je dotičnoj gospođi mjesto gdje smo je u rebusu smjestili. Ja mislim da mjesto nije neprimjereno, i zašto bi bilo?)
    3. Ako bude prilike, mogu (možemo) napisati kako je nastao ovaj rebus.
    4. "Uveseljavanje posjetilaca" je uobičajen izraz koji u prevodu znači: Ne smije biti nikakvih negativnih konotacaija, već treba pažnju obratiti na toleranciju u najširem smislu te riječi.

    ОдговориИзбриши
  6. Upišite rješenje i vidjećete da nema ništa neprimjereno. Uzgled rečeno, ne mislim da je ovo rebus koji je biser enigmatike, ali može da prođe.

    ОдговориИзбриши
  7. Malkoc jest neprimjereno, jer, razmislimo- koliko se naših, vaših, njihovih,europskih i svjetskih pojavljivalo u škakljivim okolnostima!
    Ne mogu se sjetiti niti jednog primjera!
    A rješenje je : KOLIN DA UKOR ALU!
    Čak mislim, da bi se izbjegle raznorazne asocijacije, moglo našu novu predsjednicu smjestiti u kafić sa vidnim natpisom "KORAL".Učinak i rješenje bi bilo isto!

    ОдговориИзбриши
  8. Jest Ilija, ali to ne bi bilo to. Ovdje je ipak bitan slijed nastanka ovog rada. Nedavne KORE LIMETE, su mi dali ideju za završetak rebusa: ... da ukor Alu! (...da u koralu). Kako ad hoc nisam uspio naći "dobar" početak, ideju pošaljem Slavku, i on mi predloži ovu varijantu. I meni je ta ideja pala na pamet, no htio sam s jedne strane izbjeći dva imena u rješenju, a u KORAL, radi prikaza, smjestiti nešto "realnije". Ipak rekoh Slavku da napravi kako želi, i ostalo je ovako.
    Poslije toga nisam puno razmišljao o "realnijoj" situaciji prikaza rebusa, no vjerujem da će se već naći!

    Pišući ove retke, pada mi na pamet:
    Kori da ukor Alu! - korida u koralu

    ОдговориИзбриши
  9. Ne znam kako je bilo u kampanji kod vas, ali s ove strane Drine i Dunava u predizbornim kampanjama se svi do jednog slikaju u štalama, na njivama, u svinjcima, na pašnjacima, sa kravama, sa rakijskim kazanima, ...i sl.
    Ako im ne smeta da se slikaju kada sakupljaju glasove, zašto bi nekome smetalo da se ture u rebus. (Pogotovo kada nema nikakve negativne konotacije)

    ОдговориИзбриши
  10. Luka, ova korida u koralu je svakako mnoooogooo bolje od ovog rebusa.

    ОдговориИзбриши
  11. Onako na brzaka, u prvoj varijanti je ipak bilo previše politike: Em Grabar-Kitarovićka, em Pauel, em Gor, a ovo je ipak zgodnija i prirodnija kombinacija.

    ОдговориИзбриши