уторак, 3. фебруар 2015.

EVERGRIN (320)

Čvor Križaljka 230, 24. 10. 1979.
Autor: Krsta Ivanov
Prilog: Ilija Đurković

12 коментара:

  1. Ilija, hvala ti na podsećanju onoga što je nekada sa zadovoljstvom radjeno. Možda je trebalo da pored broja (Čvor Razbibriga 230) navesti i godinu odnosno datum. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Ova "Čvor Križaljka" (ne "Čvor Razbibriga", Krle) je, po mojoj evidenciji izašla 28. oktobra 1979. godine.

    ОдговориИзбриши
  3. Komšija prihvata se ispravka. Od tada pa do sada, eto prošlo je sitnih, 36 godina. Hvala!

    ОдговориИзбриши
  4. Ipak je broj 230 "Čvor križaljke" izašao 24.oktobra 1979.godine. Kompletan ovaj broj je bio posvećen Krstinim radovima. Pored standardnih križaljki i skandinavki, bilo je tu još i ovih poodvrsta: "opetovna križaljka", "otkrivaljka iz sredine", "otkrivajna križaljka", "križaljka skrivenih međa", "križaljka bez dvoslovaca", te "kvadrat 7x7", "osmerac", "kaskada" i "štit 6x8".
    Nažalost, u današnje vrijeme ovakve interesantne varijacije ukrštenica rijetko se mogu sresti u enigmatskim izdanjima...

    ОдговориИзбриши
  5. Krsto, nema na čemu, sa velikim zadovoljstvom prelistavam stara enigmatska izdanja koja su mi u posjedu i šaljem Slavku ono što mi se učini interesantnim. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Zahvaljujući Iliji Đurkoviću naknadno ubačena još jedna stranica.

    ОдговориИзбриши
  7. Ilija, sada se sećam tog broja.Imam ga i ja, odloženog u "golmili" enigmatskih listova koji su izlazili do 1985, a koje sam kupovao. Dalje nisam mogao da pratim tempo izlaženja, jer su se previše "namnožili". Svi ti listovi zauzeli su samo pola zida garaže. Tu propadaju, a neki su već i propali, ugljenisali se,a žao mi je da ih bacim. Hvala! Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  8. Mile, i o tome sam razmišljao, ali kako da moje ukštenice izvučem/isečem a da list/stranicu neoštetim, jer moje ukršenice bi bile korpus delikti da sam ja kriv za njihovo pojavljivanje/ nastajanje. Pre par godina počeo sam da sečem moje ukrštenice iz listova i lepim u sveske, pa sam stao iz pomenutog razloga. Videću šta ću dalje?

    ОдговориИзбриши
  9. Ja sam takođe vrlo zainteresovan! Šteta je da ovo enigmatsko blago propadne ili završi u smeću. Kod mene bi kao "freškog" kolekcionara časopisi imali pravi tretman, a i rubrika Nostalgija bi svakodnevno imala nove priloge... :-)

    ОдговориИзбриши