среда, 4. фебруар 2015.

MARKOVA KRIŽALJKA



Inspirisan SKANDI PESMARICOM Mladena Markovića javio se Marko Mihaljević porukom:
Šaljem ti skeniranu križaljku sa sličnom idejom kao Mladen objavljenu 14.06.2013. u Kviskoteci . (davno sam je skenirao pa nije najbolje ispala).

5 коментара:

  1. Lepo. Video sam to, mislim da mi je Marko nekom prilikom poslao skeniranu stranicu, a možda sam baš tada pomislio da bih mogao da napravim ukrštenicu od naslova pesama. U svakom slučaju, svaka čast Marku na posvećenosti, neumornosti i umeću. On je najveći enigmatski umetnik i inovator naših dana.

    ОдговориИзбриши
  2. Marko je poslao bolje skeniranu ukrštenicu. Kada se steknu tehnički uslovi (večeras) izvršiću zamenu.

    ОдговориИзбриши
  3. O ovoj križaljci sam mislio u komentaru na Mladenovu "pesmaricu".

    ОдговориИзбриши

  4. Bravo za Marka, zaista lijep rad ... nikad kraja idejama, kreativnosti...

    Nesto slicno smo imali u Orbisu, ne sjecam se detalja - bilo je kao nagradna igra, u Orbisu je isla krizaljka/ispunjaljka (mislim da je bila okrugla,kao LP), a na radio Sarajevu u emisiji Mivion bi pustali pjesme i zaustavljali ispred trazenog pojma... mozda neko moze naci u kompletu Orbisa...

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Mladene i Hajro koje veoma cijenim.
    Ovih dana poslao sam Slavku neke svoje radove koje sam uspio pronaći (po tom pitanju sam poprilično nemaran). Nadam se da će zaintrigirati kojeg mlađeg posjetioca bloga, jer sam i ja tako počeo samoinicijativno otprilike sa 12 godina kad sam pokušavao sastaviti prvu križaljku (meni se nitko u obitelji nije bavio enigmatikom tako da sam postepeno učio na svojim greškama). Najveću inspiraciju imao sam u nenadmašnom genijalcu Mati Glibi.
    Zato se iskreno nadam da će vrlo skoro "iskrsnuti" kakav novi "wunderkind" (he,he) poput mog inicijalnjaka Mladena.
    Pozdrav care iz hladnog Omiša!

    ОдговориИзбриши