уторак, 3. март 2015.

TABELA




Evo i tabele, koja je privremena dok se ne razmotre sve (eventualne) pribedbe.
Nijanse su odlučivale za plasman na vrh tabele, a Anica je bila najbrža. Čestitam Anici, a onda redom Banetu, Iliji, Iliji, Luki, Mirki...
Svim učesnicima zahvaljujem na učešću, a autoru još jednom zahvaljujem na tome što je odabrao moj blog za prezentaciju rebusa. Dejan zaslužuje posebnu zahvalnost za tehničku podršku.

1.Anica Milošev 115 (110+5)
2.Branislav Nikić 115 (110+5)
3.Ilija Đurković 115 (110+5)
4.Ilija Ozdanovac 110 (90+20)
5. Luka Pavičić 110 (90+20)
6.Mirka Šajić 90 (90+0)
7.Sreten Perić 60 (60+0)
8.Vladimir Obradović 60 (50+10)
9.Željko Prvanov 45 (40+5)
10.Nikola Petkovski 30 (30+0)
11.Petar Petrović 25 (20+5)
12.Milorad Živanić 25 (10+15)
13.Miroslav Živković 10 (10+
14.Rade Goljović  10 (10+0)
15.Miodrag Ivanišević 10 (0+10)
16.Gojko Mandić 5 (0+5)


13 коментара:

  1. Ćira je bio , bar za mene, pretvrd orah!

    ОдговориИзбриши
  2. Dobro je bilo. Čestitke autoru, organizatoru i, naravno, nama, rješavačima. Drugi put ću pažljivije čitati uputstva pa ću znati do kada treba poslati rješenja. :D

    ОдговориИзбриши
  3. Čestitka autoru, srtaču i domaćinu, te vrijednim rješavačima.

    ОдговориИзбриши
  4. Potvrđujem da je Mirka poslala još 4 tačna rešenja, ali je malo zakasnila.
    Još jedan kolega je poslao "prazan formular" pa ga nema na tabeli.

    ОдговориИзбриши
  5. Dakle, knjigu je dobila Anica. Čestitam još jednom. Dobitnika druge knjige objaviću večeras nakon obavljenog žrebanja.

    ОдговориИзбриши
  6. Dobitnik druge knjige je Sreten Perić. Čestitam!

    ОдговориИзбриши
  7. Čestitke Svetislavu na zabavnoj večeri koju nam je priredio svojim interesantnim rebusima. Naravno, Dejanu sve pohvale za izuzetan grafički izgled rebusa i Slavku za domaćinstvo i odabir rebusa.
    Sve pohvale Anici na trijumfu i Banetu na drugom mjestu. Ovaj dvojac je već drugi put zaredom na prve dvije pozicije na tabeli. Čestitke hrvatskom dvojcu Iliji i Luki na najviše riješenih rebusa (po 13), i Mirki na takođe odličnom plasmanu.
    Još ne mogu da vjerujem da se u postavci 8. rebusa nisam uspio sjetiti riječi ... KRAJ ... što me je koštalo pobjede. Umor je bio jači od kombinatorike...
    Ovaj Dilan je bio do bola neprepoznatljiv, ako su kod vrlo poznatih Tegeltije i Udovičića bila napisana njihova imena, možda je trebalo nekako naznačiti i njega...

    ОдговориИзбриши
  8. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  9. Za moj ukus bilo je previše ličnosti (što je i inače karakteristika današnjih rebusa): Velja, Nik, Gru, Al, Bin, Vigo, Če, Tegi, Agasi, Šer, Duško, Dilan, Klop, Nina, Ava, Zab.
    Onaj ko ima loše vizuelno pamćenje ili ne zna ko su te ličnosti, teško može riješiti ovakve rebuse. Možda bi bilo dobro da se u drugom krugu pomoć usmjeri prema ličnostima (npr. navođenjem njihovh prezimena ili neke druge oznake). Vjerujem da bi rješavači iz donjeg dijela tabele tada ostvarivali više bodova i da bi rješavača bilo više.
    Rješavanjem rebusa trebala bi se iskazivati vještina kombinovanja poznatih pojmova i njihovih odnosa, a ne da oni budu kvizovi znanja i vizuelnog pamćenja, a pogotovo ne očekivati da će rješavači preko Gugla pretraživati slike da bi utvrditi ko je u rebusu.

    ОдговориИзбриши
  10. Mislim da je odlično što imamo više autora koji su spremni da ponude svoje rebuse za tekmičenje. Svi imamo (donekle) različite pristupe, te to može biti samo kvalitet.

    Sad sam ja na redu, i kao što ste navikli, biće malo drugačije. Pokušavam da izvagam težinu (od rebusa za totalne amatere do onih za velemajstore-rješavače). Koliko ću u tome uspjeti, ne znam, ali vidjećemo narednog mjeseca.

    ОдговориИзбриши
  11. Malo sam eksperimentisao s brisanjem komentara. Komentar iznad brisanoga ne mogu obrisati jer nisam bio pravilno prijavljen kad sam ga postavljao. Zato molim blogogazdu da ga izbriše.

    ОдговориИзбриши
  12. Zahvaljujem imenjaku na čestitkama, a gotovo sto posto se slažem sa Jovanom u konstataciji da je ipak previše faca( uvažavam Slavkovo objašnjenje da svaki autor ima svoj stav, pristup i stil ).
    U svakom slučaju, pohvale autoru na umješnosti i kvaliteti rebusa- uz jedinu zamjerku na Kolinu i Ćiru!( ne samo za to što ga nisam uspio riješiti!)

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман5. март 2015. 16:04

    Zahvaljujem na knjizi (možda nije trebalo), doduše ovih dan-dva sam bio delimično odsutan od zbivanja (naravno, neke obaveze a i nestanak toliko potrebne nam energije) tako da sam verovatno osvojio osmo mesto (mada i to nema veze u vezi utešne nagrade), jer sam poslao 7 rebusa, s tim što sam imao dva faula (2 - GRUVA DINAR i 13 - ŽENINA PERIKA). Ako je autor priznao neko alternativno biće mi (emotivno) lakše.
    Dok ovo pišem okolina se već zabelela.
    R.S. Belirac je s neke strane u pravu, u vezi prepoznavanja ličnosti.
    Lozničanin

    ОдговориИзбриши