среда, 22. јул 2015.

ENIGMATI U KRANJU

Susret četvorice enigmata u Kranju, u lokalu u okviru trgovačkog centra Tuš. Na slici su Branko Milovanović, Cveto Erman i Štefan Markovič. Sa druge strane mobitela Poldi Ravnihar.

18 коментара:

  1. Pozdrav slovenskim enigmatičarima. O Cveti Ermanu (ovdje) i Branku Milovanoviću (ovdje) postoje članci na Vikipediji.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман22. јул 2015. 11:43

    VOLIM NOĆNI BORAVAK
    METRO VENAC
    FANTOM V ČAKŠIRE
    RADIH PRAVILNO
    M. Milićević

    ОдговориИзбриши
  3. Na Vikipediji postoje članci za sela Crnjelovo Donje i Crnjelovo Gornje pa bi bilo dobro da Branko razjasni u kom od njih je rođen.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман22. јул 2015. 12:09

    FIN ČOVEK, MAŠTAR
    M. Milićević

    ОдговориИзбриши
  5. Ako otvorite stranicu Crnjelovo, je tabla naselje samo Crnjelovo isto je i sa tablom dobrodošlice. Selo je administrativo podjeljeno na dvije mjesne zajednice. Nekada smo govori Gornja i Donja mala (mahala). Rođen sam u Crnjelovu gornjem

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман22. јул 2015. 14:27

    Mirka,

    enigmatske moždana krivulje se ponekad i sretnu. U jednom od brojeva Ugankarskog Izziva urednik revije Jože Berdon, objavio je vrlo sličan anagram iz mog imena i prezimena. Anagram se glasio O, MRŠAV FANTIČEK, verovatno nije potreban prevod. Kao pomoč naveo je tekst (iznosim po sečanju) Znani ugankar iz Mengša je v resnici vse kot prej mršav (POznati enigmata iz Mengša je sve pre nego mršav), što je opet činjenica od koje ne bežim, i da mogu pobeči. Tako me je jednom prilikom dočekao taj anagram na tabli pre početka predavanja na mom studijskom programu na Univerzitetu za treću životnu dob u Ljubljani. Ja bez reči dopišem ispod anagram reviju i datum izlaska, te anagram autora J. Berdona ŽEJNI ODBOR (žedan odbor). Anagram inače nije moj.

    A priču o anagramu (FRANČIŠKA TEMOV), kojeg je napravila koleginica Marija Mrak, gde je upotrebila prezime mog profesora i razrednika iz srednje tehničke škole (jedina osoba tog prezimena u Sloveniji) mislim, da sam več jedan put naveo na stranicama bloga (ili možda kod Adnana).

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман22. јул 2015. 14:27

    Hvala svima na ovim anagramima, ne samo iz mog imena i prezimena.

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  8. Pozdrav za kolege enigmate, a zahvalnost Štefanu na promovisanju EK "Kikinda".

    ОдговориИзбриши
  9. Štefane, vjerujem da se moždane vijuge sličnih ljudi često sretnu.
    Ovaj moj je bio pokušaj šaljivog "antianagrama" :) Niti ste fant, niti mršav čo'ek (što je apsolutno nebitno) ali zaslužujete puno poštovanja svih posjetioca ovog bloga. Čitajući vaše reportaže uživamo svi bez izuzetka.

    Ooops, govorim u svoje ime, ali mislim da i ostali dijele moje mišljenje.

    Veliki pozdrav u Sloveniju!

    ОдговориИзбриши
  10. Slažem se i podržavam rečeno, ali bih dodao, tako sitna a zrači mudrošću!
    Pozdrav i Mirki i Štefanu!

    ОдговориИзбриши
  11. @slavko Ja sam taki čoek :))

    Nije ova vrućina dobra, haha
    Slažeš li se i sa tim, IlijaO?

    ОдговориИзбриши
  12. O kakvoj vrućini stalno pričate? U Kikindi nema ni 36 u 'ladu.

    ОдговориИзбриши
  13. Sad kad je vrućina( bar malo) popustila- a laptop se ohladio-moram odgovoriti Mirki da meni nikako ne odgovara ovo globalno i lokalno pregrijavanje!( Uzgred budi rečeno-kod nas je to negdje +40).
    I još nešto- kako sam znao da za vrijeme trajanja Širokog ti ljetuješ, te da nisi u prilici da dođeš u Široki, stoga sam i napisao onu hamletovsku dilemu.

    Daj Bože ječma, vode i boca , da ne nestane piva, a za vrućine ćemo lako!
    pozz

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман22. јул 2015. 20:12

    Ni ja nisam u mogučnosti doći na susrete, jer mi baš 2.8. dolazi sin iz Indonezije, a to mi je onda absolutno prioritet.

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  15. Razumijem , kolega Štefane, i tebe i Mirku, i onako, kolegijalno , izostanci su opravdani! Ali to nije razlog da do 10. mjeseca( O2.10.) sredite raspored , pa da se vidimo u Valjevu!!
    pozz

    ОдговориИзбриши