субота, 8. август 2015.

MILOŠEVA PRVA BRAČNA NOĆ

U trebavskom selu Kožuhe po peti put ove godine održana je manifestacija „Ilindanski Dani“, tokom koje su održane brojne sportske i kulturne priredbe.
Hramovna slava Kožuha, koja se po tradiciji vijekovima obilježava duhovnim skupom i narodnim zborom kod crkve Svetog Proroka Ilije, tako je dobila svoju specifičnu nadgradnju i iskorak, na radost mještana i brojnih gostiju.
„Ilindanski dani“ su otpočeli Petim memorijalnim noćnikm turnirom u fudbalu, u kome su učestvovale ekipe iz MajevcaBušletićaOsječana i Kožuha.
Uoči početka sportskog takmičenja, odata je i pošta poginulim borcima Otadžbinskog rata iz Kožuha, služenjem molitvenog pomena i polaganjem vijenaca na spomenik u centru sela.
Nakon svečanog defilea kroz centar sela, ansambli su se predstavili na novoizgrađenoj ljetnoj pozornici kod Doma kulture „Mladen i Savo“. Koncert je privukao nekoliko stotina posjetilaca koji su sa oduševljenjem pozdravili bogat dvočasovni program.
„Ilindanski dani“ u Kožuhama su okončani otvaranjem izložbe slika nastalih na 1. Likovnoj koloniji „Kožuhe 2015“, koja je održana od 7. do 11. jula ove godine.
U Domu kulture „Mladen i Savo“ izložena su djela Drage Handanovića, Lidije Šremzer, Save Petkovića, Zorana Gojkovića, Milomira Vasiljevića, Saše Bogdana,Gorana Bijelića, Bojana Jokanovića i Dejana Kulušića, a događaj je zaokružen i nastupom Miloša Milićevića koji je izveo monodramu „Prva bračna noć“ autora Miodraga Karadžića.
Nikola Milićević

Нема коментара:

Постави коментар