четвртак, 6. август 2015.

ŽIRIRANJE KVADRATA

Prvi do prvog (Pero) i prvi (Jovan)


Žiri za oceni kvadrata koji su stigli na za Široko Brijeg radio je u sastavu Zdenko Ćavar, Željko Marinović i Slavko Bovan. Svih 68 kvadrata su ponuđeni žiriju pod šifrom.
Po oceni žirija, najmanje 50 kvadrata je za objavljivanje. U užem izboru bilo je 30-tak kvadrata od kojih je odabrano 13 koji su se izdvajali od ostalih. Usaglašavanjem ocena napravljen je poredak prve trojke (49, 16 i 46).
Dakle, poredak je:
1.Jovan Nedić, Beli Manastir
2. Pero Galogaža, Rijeka
3. Miroslav Cvetković, Niš
U konkurenciji za prva tri mesta bili su još kvadrati čiji su autori: Zdravko Žarković (2), Jovan Novaković (2), Valter Kvalić, Pero Galogaža, Vojin Krsmanović (2), Jovan Nedić, Marko Mihaljević i Mile janković.
Kuriozitet: Žiri je radio potpuno nezavisno, i odgonetke šifara nije znao organizator Nevenko Soldo, ali on je pripremajući PRVI prilog za Večernji list odabrao upravo kvadrat Jovan Nedića (objavljen 01.08.2015.). To smo saznali tek uveče prilikom proglašavanja pobednika. Dakle, žiri i Nevenko imaju isto mišljenje o prvonagrađenom kvadratu. Doduše, bilo je još dosta kvadrata koji zavređuju pažnju.

Jovan Nedić je na licu mesta dobio nagradu od 50 evra. Zasluženo!

2 коментара: