понедељак, 14. септембар 2015.

IDEMO U VALJEVO (6)


Данас, у понедељак 14.9.2015. године, у Ваљеву је одржан радни састанак Александра Јанковића, Председника ЕСС и домаћина 15. СЕС: Воје Додевског, Милосава Марјановића и Радослава - Раше Станојевића. Анализирано је докле се стигло са припремама за 15. СЕС и договорено је шта и како још треба решити до краја месеца. Оквирни програм ће претрпети мање измене и допуне; планираће се и фотографисање пре поласка на излет 3.10. и сл. 

Обављен је завршни разговор са директором хотела Нарцис, господином Предрагом Вукосављевићем. Осим ранијих детаља, договорено је да особље хотела врши (на њихов, уходан начин) проверу да ли само гости хотела обедују у ресторану и да поставе огласну таблу у холу хотела. ЕСС је замољен да до 25. 9. јави господину Вукосављевићу број учесника који ће бити смештени у хотелу, ради припреме соба и планирања броја оброка током викенда. Зато позивамо клубове и појединце да телефонским путем или имејлом благовремено пријаве долазак на 063/18 49 061 (Александар Јанковић) или на:  rookie89_416@hotmail.com . Учесници СЕС који желе да буду смештени у једнокреветној соби, треба то да нагласе.  Досадашње пријаве (Воји Додевском) не треба понављати.
Обављен је разговор са директором Туристичке организације Ваљево, госпођом Драгицом Чанковић и договорени даљи кораци организационог одбора.
Пријављен је скуп Полицијској управи Ваљево.

Разговор са директором Народног музеја, др. Владимиром Кривошејевим, није обављен јер је био одсутан. Чланови орг. одбора ће то обавити наредних дана.

Нису одређени чланови жирија за такмичења по дисциплинама, јер се не зна одзив. Исто ће се обавити пре сусрета, од учесника који не желе да се такмиче у датој дисциплини.

Чланови орг. одбора из Ваљева су изнели са којим тешкоћама су се сретали: пре свега економском кризом која је видна код потенцијалних спонзора и краткоћом времена. Предлажу да се сусрети у Ваљеву искористе за разговор са потенцијалним домаћинима 16. СЕС, како би ЕСС прво писмо граду–домаћину упутио већ у октобру месецу т.г. На тај начин би сусрети могли да уђу у званични календар наредног града-домаћина и у буџет за 2016.годину.

   Председништво Енигматског савеза Србије
   Председник
   Александар Јанковић

13 коментара:

  1. Prve prijave su evidentirane:
    1. Zlatan Pupezin
    2. Slavko Bovan
    3. Milijana Bovan
    4. Dragiša Cetić
    5. Jovan Nedić
    6. Vesna Nedić
    7. Ilija Ozdanovac
    8. Josip Dubrović
    9. Miodrag Ivanišević
    10. Dejan Minić
    11. Krsta Ivanov
    (Ne baš tačno ovim redom)

    ОдговориИзбриши
  2. "Чланови орг. одбора из Ваљева су изнели са којим тешкоћама су се сретали: пре свега економском кризом која је видна код потенцијалних спонзора и краткоћом времена".

    Ova ˝kratkoća vremena˝ me najviše iritira, jer kad taj odbor mesecima ništa ne radi, naravno da će biti u vremenskom škripcu. Slavko je više puta dokazao da se u svim situacijama, pravim pristupom i angažovanjem, mogu naći sponzori (i to ne samo simbolični) kakva god da je ekonomska situacija.

    Izvinite što sam potpuno iskren:) Vidimo se u Valjevu!

    ОдговориИзбриши
  3. Organizuj ti sledeće Susrete u gradu u kojem živiš, pa pokaži kako to treba da se radi. Lako je samo kritikovati.
    Da ne bi bio u "kratkoći vremena" kreni odmah sa organizacijom.

    ОдговориИзбриши
  4. 15.9.2015.
    Управо сам прегледао списак чланова ЕСС, нема ниједног Дејана. Ако је у питању члан ЕСС, који се лажно потписује - нема потреба за тим.
    Ако је стварно неки Дејан, који није члан ЕСС, у најмању руку је некултурно да са толико злурадости критикује друштво чији није члан!?
    И пре се (вероватно исти)Дејан оглашавао кад се нешто ружно деси у ЕСС. Кад је господин Динко Кнежевић напустио ЕСС, он једва чека да се заживи тај ''вирус'', кад на седницу председништва ЕСС не буде позван члан из ЕКК(који у том тренутку и није имао представника у председништву ЕСС) он се сав зајапури од осећања неправде и преварености...
    Зато, ако дотични коментатор није члан ЕСС, молим га да се учлани у ЕСС, а ја ћу са своје стране:
    1. на првим следећим изборима у ЕСС предложити да буде, најмање, члан председништва ЕСС,
    2. Из ових стопа кренути у припреме 16. СЕС у његовом граду, а он да буде домаћин.
    3. А ако му је дуго до тада, ево може нпр. да преузме на себе ажурирање адресара на сајту ЕСС. Ту нам треба неко вичан перу, близак информатици и који је упућен ко је где и шта ко ради. Да не оптерећујемо више ове што месецима ништа не раде, него само иритирају исфрустриране скрибомане који седе у заседи са зашиљеном оловком.
    Ацо Јанковић.

    ОдговориИзбриши
  5. @ Anoniman
    Ja sam vrlo aktivan i vrlo dobro znam da je mnogo lako kritikovati, a mnogo teško raditi. To svakako ne znači da se ne može nešto kritikovati, reći neko svoje mišljenje.

    @ Aцо Јанковић
    G. predsedniče, enigmatsku javnost ne čine samo članovi ESS, svidelo se to vama (pa i meni) ili ne i ja sam neki nebitan deo te zajednice. Nema zluradosti u mojim komentarima, ja samo mislim da je to istina. Možda možete članovima da naredite šta da misle i govorite, ali meni ne možete. Što mislim da prokometarišem - učiniću to. Možda ne shvatate, ali ja sam vam veći prijatelj od mnogih koji isto ili još gore misle, a tapšu vas po ramenu. Možda ja mogu da vidim zluradost u obraćanju da ne znate ko sam, ali neću je videti. Zahvaljujem na ponudi da budem ˝najmanje član predsedništva˝, nisam nešto počastvovan, pa ću odbiti, kao i to da budem ˝običan˝ član. Mogli ste u mojim komentarima da vidite da mi se savez i rad u njemu ne dopada.

    ОдговориИзбриши
  6. Osećam se prozvan kao član Organizacionog odbora 15. S.E.S.-a-
    Potpisani Zoran verovatno nije upoznat kako su počele pripreme za ovogodišnje Susrete pa ću u kratkim crtama da ga upoznam.
    Za Susrete u Valjevu kao i organizaciju su se preporučili neki drugi enigmati, koji su kasnije zbog privatnih obaveza, ili nečeg drugog odustali od toga. Slična ovakva pojava je već viđena pre nekoliko godina. Zbog toga su sadašnji Predsednik i ostatak Predsedništva tek pre par meseci kontaktirali "ostatak" valjevskih enigmata koji su se prihvatili organizacije, koja je privedena kraju u svakom pogledu, naravno uz veliko zalaganje donatora, prijatelja i drugih enigmata van Valjeva. To je prava istina.

    ОдговориИзбриши
  7. Sada sam se čuo sa Rešadom Besničaninom, "prvom tablom" EKK kada je sastavljanje u pitanju, i članom prve ekipe EKK u rešavanju. Dolazi u Valjevo.

    ОдговориИзбриши
  8. Iskustvo mi govori da za organizaciju susreta treba dosta, dosta vremena i energije (ali vrijeme je vrlo važan faktor). Treba krenuti sa pripremama za SES 2016. godine ODMAH.
    Naravno, svi ćemo se nadati da neće da se ponovi situacija iz 2013. i 2014. kada je (oni koji malo bolje pamte) bilo obećanje: "Samo kada smenimo onoga, u Valjevu ćemo organizovati Susrete besplatno ili skoro besplatno".
    Ovi koji pamte, znaju i pamte da to nisu izjavili ni Voja Dodevski ni Milosav Marjanović, kojima skidam kapu jer su se usudili da se prihvate organizacije u kratkom roku. Obećivači su nešto sjevernije od Valjeva.

    Naravoučenije: Ne treba davati olako obećanja.

    ОдговориИзбриши
  9. Čekam definitivnu potvrdu dolaska još nekoliko članova EKK, a iskreno se nadam masovnom dolasku članova drugih klubova, ali i nečlanova.

    ОдговориИзбриши
  10. Ih, zaboravih!
    Pošto je ovo i prilika da se obilježi 30 godina ESS, nadam se da će biti i najavljenih gostiju. Hajde da se prebrojimo koliko nas je bilo i prije 30 godina, i koji ćemo biti i ove godine.
    Podsjećamo se da je to bio najmasovniji skup enigmata u Jugoslaviji.

    ОдговориИзбриши
  11. Dajem k znanju da sam na tavanu našao Bilten I SA 17.susreta zagonetača Jugoslavije (SZJ) ,3.strane ima,malo je oštećen,ali jako vidljiv,čitak.Kopirao sam nekoliko primjeraka i ponijeću to u Valjevo.Datum na Biltenu je 20.septembar 1985.Vjerujem d to još neko do enigmata ima,a ovi mlađi(mada njih i nema baš mnogo)mogu da vide kako je to onda bilo.Pamtim i posjetu Desankinoj Brankovini.To bi treći SZJ kojem sam prisustvovao,bilo nas je,mislim,ako ne pretjerujem oko 300 ili se meni možda to tada činilo...

    ОдговориИзбриши
  12. I ja sam kao Čvorovac nastupio na tim Susretima. Čak sam i pobjedio na nekom natjecanju u sastavljanju. Kako sam cijelu noć kartao pref s odvjetnicima Pantelićem i Kacigom, ujutro sam zakasnio i nisam bio na proglašenju, na kojem je Desanka djelila nagrade. Ljutiti Štef baš me je izgrdio, a kako nisam bio u partiji dao mi je samo drugarsku kritiku. Inače, ovih dana pokušavam nagovoriti Valtera Kvalića da odemo na izlet Beograd, Valjevo, Tuzla kako bi se vidjeli sa starim kolegama. Uprkos mnogim enigmatskim događanjima u oktobru, izbjeglicama i vašim svađama... Pozdrav od Pere

    ОдговориИзбриши
  13. Pero, vjerujem da bi se svi u Valjevu obradovali vašem dolasku.

    ОдговориИзбриши