петак, 16. октобар 2015.

SKANDINAVKA - 10. MESTO

Autor: Zlatko Delić
"Dani ludaje 2015" - deseto mesto.

4 коментара:

  1. Што је овако шарена ко васкршње јаје? :)
    Никола

    ОдговориИзбриши
  2. A ja očekivao malo konstruktivniju diskusiju. Npr: U bjelini 6X6 su tri tematska pojma (kao, uostalom, u svim radovima koje sam poslao na konkurs), ima nekoliko lijepih sintagmi (STIHOVI I RIME, TERATI INAT, PUTUJ IGUMANE, VESLI SNAJPS, ANATOL LITVAK ...), nema nepoznatih riječi (ili je problem riješen opisom) ... A "vaskršnje jaje" je samo kolateralna šteta kod pripreme (imam utisak da je žiri dobio "golu ukrštenicu" i da nije primijetio niti vrednovao tri tematska pojma u bjelini, niti da su svi tematski pojmovi u svim radovima koje sam poslao - aktuelni).

    ОдговориИзбриши
  3. Evo, ja bih rekao nešto konstruktivnije: ta belina 6 x 6 je naslabiji deo ukrštenice (treći pojam je ovde nebitan jer su propozicije bile jasne). Nije dobro inkorporirana, pa imamo kolateralnu štetu u vidu 5 dvoslova i 4 jednoslova. To ne izgleda dobro, a ni sadržina ne opravdava žrtvu: školska kombinacija bez vratolomija, sa jednim Ž i jednim LJ (koje je povuklo dve množine).
    Rad je objektivno bolji od bar jednog bolje rangiranog. Mislim da bi bio zapaženiji da je sasvim izbalansiran, mada nema ničega za padanje u nesvest ni u levom krilu.

    ОдговориИзбриши
  4. Mladen je u pravu u vezi s trećim tematskim pojmom. Ipak, dobro si ga uklopio. Nemaš glagola i za sada si jedini, imaš više od 50 slovnih skupina, no imaš gore lijevo dva ukrižana dvoslova, dvoslov u 14. stupcu, 5 množina od kojih je najmanja REDUŠE i 32 crna polja. Na koncu, ova ti je bolja od one trećeplasirane, ali to si i sam ustvrdio. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши