четвртак, 26. новембар 2015.

ZDENKOVA MAJSTORIJA

Objavljeno u "Kvizorami"

17 коментара:

  1. Ovaj anagram sam htio poslati 12. ovog mjeseca, kada se navršilo 60 godina od smrti velikog pjesnika Tina Ujevića. U anagram su uključeni i naslovi.

    ОдговориИзбриши
  2. Da nema potpisa teško bi se moglo reći šta je original a šta anagramska varijanta!
    Čestitam maestru Capanu!
    M. Milićević

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je jedna od sedamnaest anagramiranih pjesama iz pera virtuoza slova Zdenka. Kapa dolje, za ideju i trud.

    ОдговориИзбриши
  4. Od Zdenkovih 17 nedostaje mi jedna. Njegove su pjesme dokaz da je enigmatika istinska deseta umjetnost!

    ОдговориИзбриши
  5. Prvo sam bio impresioniran, a sada vidim jos jedan dokaz da se najbolje stvare u zivotu rade iz ljubavi.Nadam se da ce i ostali 16 Zdenkovih anagramiranih pesama biti postavljeni na blog da ih i mi vidimo koji nemamo mogucnost da na trafiku kupimo Kvizoramu,Kviskoteku,Feniks...jer ne dolaze u prodaju u Makedoniji.
    Jos dve dileme:
    1.Zdenko da li si mozda reinkarnacija ,,Tina sa onoga sveta"? i
    2.Dali je pravilnije ZDENKO ili DINKO?

    ОдговориИзбриши
  6. Čitajući ove komntare, mogu reći samo jedno: isplatilo se. Za svaku pjesmu, u prosjeku mi je trebalo 40-50 sati. Ali, nije problem u vremenu, jer vrijeme ionako prolazi. Kao što kaže Andon, to radim iz ljubavi prema anagramiranju.

    ОдговориИзбриши
  7. Kao u pjesmi Jure Stublića & Film: "Lijepo, lijepo, neopisivo ..."

    Najljepša su djela na koje utrošiš puno vremena i koja enigmatiku približe na razinu umjetnosti inače bi se ona svodila na čisto "mehaničko" kombiniranje.
    Zato Zdenku svaka čast i nek nam još dugo stvara ovakva djela!

    ОдговориИзбриши
  8. Meni su fascinantne dve stvari: što je autor koristio istu (unakrsnu) rimu i što se potrudio da "skine" anadiploze iz poslednjih stihova. Bilo bi previše kada bi i anagramirana pesma bila u devetercu, ne znam da li je to uopšte izvodljivo, ali je pohvalno što "Umrni" stilski i sadržinski nisu daleko od "Notturna" (Ujević je, inače, jedan od mojih omiljenih pesnika iz prve polovine XX veka).

    ОдговориИзбриши
  9. Vise puta sam rekao, pa ponovicu i ovaj put: Zdenko je VANZEMALJAC sto se tice anagrama. Ono sto on moze i uradi nije svojstveno ovoplanetarcima (Zemljanima)! Svaka cast, svaka cast!

    ОдговориИзбриши