субота, 9. јануар 2016.

NOSTALGIJA (540)

Piše: Radojica Jovičić

Sednica Predsedništva  Enigmatskog saveza Srbije održana je 29. marta 2003. godine . Sednici su prisustvovali predstavnici svih klubova.
Na slici s leva na desno: Vladimir Šarić, Sreten Perić, Goran Topličević, Jovan Vuković, Branko Polić, Mile Janković, Radojica Jovičić, Branislav Nikić, Milutin Tepšić, Miroslav Lazarević i Marjan Radaković.

8 коментара:

Krsta је рекао...

"Sednici su prisustvovali predstavniici svih klubova." Tako stoji u tekstu koji je dao g-din Jovičić. Sednici nema predstavnika EK "Bor". Iz kojih razloga nije bilo Borana, sada ne mogu da se setim???
Pozdrav!

R.Jovicic је рекао...

U pravu si stari moj dobri prijatelju.
Zaista iz Bora nikoga nije bilo. A zašto...ko to zna.
Inače, istog dana održana je i Godišnja skupština Udruženja enigmata "Vuk Karadžić" u divnoj sali Aerokluba iz Beograda. Na skupštini nas je bilo 82.člana.
Tada a i sada, ovo udruženje nikada nije dozvolilo da članovi plaćaju ručak. Nekima je čak plaćan i dolazak. Bila su to za nas dobra vremena. Sarađivalo se, zarađivalo i trošilo.
Srdačan pozdrav svim učesnicima sednice Predsedništva i prisutnim članovima udruženja.

Slavko Bovan је рекао...

U to vrijeme predsednik ESS bio je Mile Janković.

Slavko Bovan је рекао...

Interesantno, 13 godina kasnije, u predsedništvu ESS je više kolega sa ove slike.

R.Jovicic је рекао...

Ja nisam tada bio u Predsedništvu.. Na kratko sam bio prisutan kao Predsednik udrueženja. Ispred usruženja član Predsedništva je bio Vlada Šarić.
Nisam ni sada u Predsedništvu ESS a ne znam ni koji su sve ljudi tu. Ali, to je moja krivica.

Slavko Bovan је рекао...

od kolega sa slike, sada su u predsedništvu ESS: Vladimir Šarić (sekretar), Sreten Perić, Jovan Vuković, Mile Janković, Branislav Nikić i Miroslav Lazarević.

Анониман је рекао...

Toga dana u prostorijama "Aerokluba" održane su obe skupštine - i Godišnja skupština "Vukovaca", kao i skupština ESS, sada kojim redom nije ni bitno. Ostalo mi je u sećanju da je i tada uobičajeni honorar za skandinavku bio 300 dinara.
Inače, prisutni su bili svi predsednici svojih klubova ili sekcija, ili njihovi zamenici. Borani verovatno nisu bili zbog daljine.
Lozničanin

R.Jovicic је рекао...

Tačno je Sretene, da je honorar bio 300 dinara, ali samo za Marbo. Sto strana po 300 dinara...30.000 dinara. Ali, zbog tako niskog honorara je Udruženje i prestalo da radi Marbo. Mi smo otkazali Bori Skoriću. Taj isti Škorić je dugo vremena nakon otkazivanja, koristio naše radove i nije plaćao nikom ništa i nosmo mu mogli ništa..Čovek bez kičme i morala.