четвртак, 14. јул 2016.

AKTUELNO ANAGRAMIRANJE

A, GOL ZA TREN!
(strelac najgola na Euru)
Autor: Mesud Malkoč

7 коментара:

  1. Ovo je simpatično. :)
    Slavko, nadam se da ovo nije samo šala, pa da sad sve ovo bespotrebno pišem, ali "hogy" je mađarski ekvivalent srpskog veznika "da". Potvrdna reč "da" se na mađarskom kaže "igen". :)

    Još uvek se sećam kako sam kako mala pokušavala da naučim dve devojčice iz Beograda koje su raspust provodile u Subotici, kako se izgovara mađarsko slovo "A". Nisu došle ni blizu, ma koliko da su se trudile. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Svetlana, i zbog ovakvih komentara ovaj blog je vrlo popularan (hvalim se!). Naime, s vremena na vrijeme pokušavam da postaknem kolege na prijateljsko prepucavanje (U pojedinim periodima rada bloga bilo je toga dosta na sveopšte zadovoljstvo).

    Zapažaš da u ovim mojim odgovorima pravim razne kalambure (da, ispravno, tačno, ončaT, si, Yes, Jes!, jok, ...

    Konkretno "hogy" je jedna od internih šala kada smo bukvalno prenosili neke riječi (Nedavno je bio jedan španski naslov!!!). U Kikindi se mađarski jezik može čuti na ulici pa sam pohvatao neke osnovne pojmove (Znam da je IGEN potvrdna riječ).

    (Oni koji me lično poznaju znaju da sma sklon takvim "ekscesima". Mog drugara Belu od kako se znamo zovem Bjela (ijekavica) i on se ne buni, već se uredno odaziva s "Đe si Slavko"!)

    ОдговориИзбриши
  3. Znam Slavko da se često šališ, zato sam sam ono i napisala da se nadam da ne pišem bespotrebno, jer sam imala predosećaj da je to neka interna šala. :)

    Ono sa devojčicama sam navela samo kao anegdotu, to nema nikakve veze sa Slavkom, nadam se da to niko neće pogrešno shvatiti.

    ОдговориИзбриши
  4. Nije se loše šaliti. Ja se danas, nakon dobro obavljenog posla, našalio s načelnikom pitanjem: "Šta u našim pravilnicima piše kada načelnik može dati slobodan dan kao nagradu?".
    Bez sve šale, sutra imam slobodan dan.
    Da se nisam šalio (mislio sam da je šansa da dobijem plaćen slobodan dan ravna nuli) ne bih sutra mogao da se igram blogom!

    ОдговориИзбриши