уторак, 12. јул 2016.

ZRNCA (1224)

ТРБОСКОК
Средњеевропска ријека има
познатија по камионима.
Инструмент за мјерење тонаже
та возила специјалан траже!
Аутор: Радоја Рацановић

11 коментара:

  1. Da, tu kombinaciju sam naveo u nekom od komentara, ali je nisam stihovao.

    ОдговориИзбриши
  2. Тачно.

    Милане, ово је Радоја послао прилично давно као серијал ТРБОСКОКА (много прије твог коментара) али сам све распоредио да се појављује на блогу у одређеним интервалима.

    ОдговориИзбриши
  3. Радоја Рацановић12. јул 2016. 15:51


    На крају коментара поста Зрнца (1199), у коме је промовисана ова загонетка, написао сам: „Ево, већ ми на памет падају неки примјери. Свакако ћу их стиховно уобличити и доставити за објаву на овом блогу.“ То сам и учинио у наредних неколико дана и 4 у суштини једноставана четверословна трбоскока доставио Славку прије него што је објављен први од њих 26. јуна. Сви су били са словом Б па ми је „синуло“ да би било згодно објавити 4 таква рада заједно као ТРБ(УХ)ОСКОКНИ ЧЕТВЕРАЦ гдје трбух скаче са Б на свако од 4 слова са том могућношћу. Међу поменута 4 није било комбинације Б-Г па сам додатно саставио и такав примјер (БУГАРИ – ГУБАРИ). Славко није прихватио ту идеју сматрајући да је за промоцију нове загонетке боље да се примјери објављују сукцесивно. Чак 3 од 4 примјера из тог четвреословног низа били су са називима ријека, а код објаве другог (ЛАБА - ЉАГА) „изнуђен“ је коментар са овим примјером, а који Милан овдје спомиње.

    ОдговориИзбриши
  4. Хвала на појашњењима. Јасно ми је да се ове идеје намећу скоро саме од себе, па сам претпоставио да је Радојин рад већ био спреман, али мало ме је занимлао и како блоговласник третира идеје које се упишу у коментарима.

    ОдговориИзбриши
  5. Ha ha, nikako ih ne tretira, pošto blogogazda često ne zna gde mu je glava a gde .upe:)

    ОдговориИзбриши
  6. Uzgred rečeno, upravo sam sad odbio jedan prilog "AKTUELNO" vezano za sutrašnji dan a na slici je "politika" (strana politika). Do sada sam makar 6000 puta kazao da neću politiku.
    Dakle, i na taj odgovor sam izgumio 2-3 minuta, a mnogoooooo biste mi olakšali ako biste mi pomogli da uštedim vrijeme i iskoristim ga na pametnije stvari (važnije stvari). Kazaćete 2-3 minuta nije mnogo. Nije, ali kada se to pomnoži sa 100 ili 200 baš i nije zanemarljivo. Više razumijevanja mi ne bi škodilo.

    ОдговориИзбриши
  7. Uzgred rečeno, upravo sam sad odbio jedan prilog "AKTUELNO" vezano za sutrašnji dan a na slici je "politika" (strana politika). Do sada sam makar 6000 puta kazao da neću politiku.
    Dakle, i na taj odgovor sam izgumio 2-3 minuta, a mnogoooooo biste mi olakšali ako biste mi pomogli da uštedim vrijeme i iskoristim ga na pametnije stvari (važnije stvari). Kazaćete 2-3 minuta nije mnogo. Nije, ali kada se to pomnoži sa 100 ili 200 baš i nije zanemarljivo. Više razumijevanja mi ne bi škodilo.

    ОдговориИзбриши
  8. Pa jeste, Dejane, mada se to na ovom blogu nikako ne primećuje. Mi smo tu da mučimo blogovlasnika, a na njemu je da se ne da. :-) Želim mu uspeha u tome.

    Samo još da pitam: A kad će ići onaj rebus...? ;-)

    ОдговориИзбриши
  9. Радоја Рацановић12. јул 2016. 22:40


    Чини се да је блоговласник имао намјеру одговорити на Миланово питање, али је конкретан одговор ипак изостао. Нема везе, ја бих ионако уписао свој став. Моје мишљење је да су идеје, изнесене на овај или онај начин, само идеје и ако нису операционализоване на ваљан начин не могу се сматрати „ауторским дјелом“.

    Кад су у питању енигматске идеје, није ни пожељно износити их неоперационализоване на овим блоговима јер, ако постоје мишљења различита од мога (што је врло вјероватно), тиме се на неки начин доводи у питање право другим ауторима да их користе без обзира да ли су са истим упознати или не. Видите, ја сам могао у коментару поста у коме је промовисана ова загонетка јендоставно написати: „Ево, већ ми на памет падају слиједећи примјери“, и редом их набројити. Тиме бих уштедио себи труд око стиховног уобличавања, али и ускратио могућност и себи и другима да се од њих направи ваљан енигматски рад. Наравно, нисам тако урадио јер не видим сврху таквог приступа.

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala, Radoja. Slažem se sa tim stavovima. Ne sećam se da sam video da je ranije neko o tome pisao, pa bi možda bilo lepo izneti ih vidnije (za ostale posetioce). Doduše, uvek je moguće solomonsko rešenje da se naredni autor ne obazire na postojanje ideje u komentaru. Time bi se autori takvih komentara direktno obeshrabrili da u njima iznose svoje konkretne enigmatske ideje.

    Ja sam spontano zaključio da ne treba pisati takve ideje u komentare, ali nisam bio sasvim načisto.

    ОдговориИзбриши