уторак, 2. август 2016.

ZA RAZGOVOR UZ KAFU (15)

Enigmatika se stalno razvija i stalno se pojavljuju inovacije (nove vrste, podvrste i varijacije enigmatskih zadataka). Na neke nedavne ("nedavne" u značenju - 30-tak godina) smo već navikli i one su sada kao "dobar dan", svima poznate i rado viđene u listovima i na internetu.
U doba interneta, takođe, pojavljuje se niz novih varijacija poznatih zagonetaka.
Koja je, po vama, najzanimljivija enigmatska inovacija nastala u doba interneta (na blogovima i sajtovima) ?

7 коментара:

  1. Saradnici i pratioci ovog bloga znaju da sam skloniji klasičnim enigmatskim vrstama< ali i na TIO je objavljeno više inovacija. (Tako će biti i uduće)

    ОдговориИзбриши
  2. Treba da znate da je REBUSANJE (1500) u kome je premijerno objavljen REBUS ROGOSKOK Dejana Minića po broju otvaranja (od početka rada ovog bloga do sada) na DRUGOM MESTU. Ispred je samo "REČ PO RIJEČ" (51).

    Veliki broj čitanja imaju još neke enigmatske novotarije.

    ОдговориИзбриши
  3. Rebus prikazan kao pokretna slika, tj. sa animacijom.

    ОдговориИзбриши
  4. Kako blogove i računalne stranice pratim od lani, baš i nisam kompetentan za ovu temu. ali se slažem s Mirkom. Moj favorit je, dakle, pokretni rebus!

    ОдговориИзбриши
  5. Nije Mirka več Sneška.

    Prvi takav rebus na TIO objavio Milan Sečujski

    ОдговориИзбриши
  6. И ја се слажем да је анимирани ребус најбоља иновација на интернет сајтовима и блоговима, јер се као таква не може објавити у штампаним издањима. Било би занимљиво видети га на ТВ у неком квизу.

    ОдговориИзбриши
  7. Prvi takav rebus objavljen je, zapravo još 23.11.2012. na Enigma cafeu (https://postimg.org/image/rb5uu5jgn/, na originalnom linku slika više nije vidljiva), a posle ih je bilo još na TIO.

    ОдговориИзбриши