уторак, 25. октобар 2016.

IZ SLOVAČKE S LJUBAVLJU

Piše: Luka Pavičić
Ekikijevci sa svjetskim šampionom
Na slici su poznate face Ekikijevci Čedo i Luka sa svjetskim šampionom Zoranom Tanasićem. Na prvi pogled, vjerovatno se pitate: gdje su "znakovi raspoznavanja"? Moj je u koferu u sobi, a Čedo svoj još nije ni dobio, što nije ni čudo, jer je on Kikinđanin i živi predaleko od sjedišta kluba, pa mu sekretar još nije stigao uručiti klupski dres??? Ja sam se pak solidarizirao sa Čedom i iz protesta nisam htio obući klupsku svetinju.
Toliko o Klubu, a sada nekoliko i službenih podataka i ispravci jučerašnjih vijesti.
Kao što rekoh, s nama je Zoran Tanasić, svjetski sudoku-šampionom u kategoriji "50+". Na svjetskom prvenstvu u sudoku (WSC) nastupilo je 214 natjecatelja (102 u službenoj konkurenciji), a u finalu je pobijedio Finac Tiit Vunk, ispred Čeha Jakuba Ondrušeka i Japanca Kote Mirinishija. U odsustvu Nikole Živanovića, koji je bio kontrolor sudoku-zadataka, najboljeplasirani je bio Zoran na 54. mjestu (službeno), te bio četveroplasirani u kategoriji "50+", čime je osigurao finale u kojem je osvojio zlatno odličje. Njegov sin Marko, nije uspio ući u finale u kategoriji "18-", jer su se na prvih pet mjesta plasirali listom Kinezi. U ekipnoj konkurenciji nastupila su ukupno 54 tima od čega 24 u službenoj konkurenciji, a pobijedili su Česi ispred Kineza i Japanaca, dok se Srbija plasirala na 18 mjesto (službeno).
Na svjetskom prvenstvu logičara (WPC) nastupilo je 197 logičara od čega 104 u službenoj konkurenciji. Desetero najboljih je ušlo u finale među njima je bio Nikola Živanović na petom mjestu. Pobijedio je Nijemac Ulrich Voigt, ispred Amerikanca Palmera Mebanea i Japanca Kena Enda, dok je Nikola ostao na petom mjestu, a njegov evidencijski broj natjecatelja je bio 555.  Zoran je u kategoriji "+50" kao peti ušao i u logičko finale, i na kraju se bez odličja morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U ekipnoj konkurenciji nastupilo je ukupno 50 timova (25 službeno), a pobijedili su Nijemci ispred Japanaca i Amerikanaca, dok se Srbija plasirala na 9. mjesto, a Hrvatska je zauzela 23. mjesto u službenoj konkurenciji.
U jučerašnjim Vijestima iz Slovačke blogogazda se usudio komentirati da je Hrvatska rezultatski podbacila, što odlučno demantiram. Naime, boje Lijepe naše uz Sandu Reić Tomaš i Petra Štambuka nisu branile prve "dvije table" Goran Vodopija i Zrinka Kokot, već ja kao veteran i petnaestogodišnja juniorka Ana Buljan. U takvom sastavu rezultat je očekivan, no dakako da je moglo biti i mnogo bolje. Uostalom, obzirom na porijeklo reprezentativaca, troje Splićana i Sinjska juniorka, može se reći da ne nastupila reprezentacija Dalmacije.

5 коментара:

  1. Luka, dobro je da ste obukli rezervne dresove ("karirane košulje").

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitam Zoranu na izuezetnom rezultatu!
    Vama (EKK) čestitam na učešću.

    ОдговориИзбриши
  3. Честитам Николи и Зорану за одличне пласмане.

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitam svim učesnicima, a posebno onima koji su se našli u top 10 bilo koje kategorije!

    Nikola može učiti od Zorana kako se to radi u finalu :) prvo finale i zlato... Nikola je bio skoro u svim finalima, ali nikada medalje... Peh? Peh!

    ОдговориИзбриши
  5. Људи моји па је ли то могуће! Човјек постао првак свијета, ej, и добио само три честитке!?!
    O tempora o mores!
    Наравно свима честике а прваку посебна, с љубављу!
    Никола

    ОдговориИзбриши