уторак, 1. новембар 2016.

PROMOCIJA KNJIGE "SMEH NIJE GREH"




Piše: Jovan Nedić (fotoalbum se može vidjeti ovdje)
Obilazeći u subotu, 29. oktobra 2016. godine, brojne štandove na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, slučajno sam vidio na štandu na kome je pisalo "MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu" da se, pred tridesetak posjetilaca, promovira knjiga "Smeh nije greh", izdana u Temišvaru. Tu promociju najavio je Gojko Mandić na ovom blogu još 24. oktobra pa sam znao o čemu se radi te da je i on zastupljen u toj knjizi.
Na promociji sam bio zadnjih desetak minuta (od 17:40 - 17:50) i dok su se pred okupljenom publikom smjenjivali različiti autori koji su čitali svoje umotvorine, ja sam u primjerku koji je stajao na stolu za kojim su sjedili voditelji promocije pronašao Gojkove stranice i slikao ih. Potom sam jednog čovjeka (u plavoj košulji, stoji na trećoj slici!), za kojega mi se činilo da ima neku ulogu u promociju, upitao ima li u publici nekoga iz Banjaluke, a on mi je pokazao na stolicu do sebe, na kojoj je sjedio Miladin Berić, kojega je i Gojko spomenuo u svojoj najavi.
Na brzinu sam se upoznao s njim, rekavši mu da sam Gojkov prijatelj, i zamolio ga da se slika s knjigom otvorenom tako da se vide Gojkove stranice te da pozdravi Gojka kad mu bude predavao primjerak "Smeha (koji) nije greh". Nije bilo vremena da se detaljnije upoznam sa sadržajem knjige, niti da se duže zadržavam na tom štandu jer sam za dvadesetak minuta morao biti u svom autobusu. O knjizi će nam više reći sam Gojko, a njemu čestitka na uvrštenju u jedno takvo izdanje.

1 коментар:

  1. U knjizi,tačnije zborniku SMEH NIJE GREH je srpski humor i satira u regionu i dijaspori.Izdavač je Savez Srba u Rumuniji,Temišvar.Uvodni dio,predgovor je napisao poznatimaforističar-humorista Aleksandra Čotrić,a naslov uvodnika je Srbi koji su prešli sve granice.U knjizi su 93 autora zastupljenima sa svojim aforizmima ili pjesmama ili epigramima(šta već ko piše).Autori su poredani azbučnim redom,po prezimenima.Moja malenkost je na 199-201 strani i tu je 11 aforizama,tri epigrama i humoristička pjesma Reklama.Svi Aautori su Srbi i niko od njih ne živi u Srbiji,dijaspora,a znamo da je anagram od: dijaspora: rapsodija (ne u plavom-knjiga je u žutom tonu).Ilustracije i dizajn su uradili Nikola Dragaš i Anastasija Vasić.Knjiga ima 424(palindrom) strane(koje nemaju mane)

    ОдговориИзбриши