недеља, 18. децембар 2016.

AKVAREL U BELOM MANASTIRU



Večeras, u nedjelju, 18. decembra 2016. godine, s početkom u pet sati poslijepodne, na belomanastirskom Trgu slobode, održano je posljednje, peto po redu događanje u okviru manifestacije "Advent u Baranji 2016". Prethodna događanja održana su u Karancu, Petlovcu, Dardi i Kneževim Vinogradima.
Uz Božićni sajam, u Belom Manastiru priređen je i bogat kulturno-umjetnički program, a prvi je nastupio osječki Vokalni ansambl "Akvarel", u kome – kao što znamo – pjeva renomirani osječki anagramist i član Zagonetačkog kluba Osijek Alan Marinić (na obje slike četvrti slijeva – a i njegova supruga Ivana!). To je bila prilika da se "akvarelovci", među koje se umiješao i vaš izvještač s lica mjesta, slikaju specijalno za – blog TIO.
Inače, u pripremi Božićnog sajma i u ukrašavanju Trga slobode učestvovala je i Mirovna grupa Oaza, a s njom i vaš izvještač (pogledajte ovdje).
Autor: Jovan Nedić


8 коментара:

  1. Ne znam kako su prošli "akvarelovci", ali mi Nedići smo se večeras prilično smrzli pa nismo dočekali vatromet.

    ОдговориИзбриши
  2. Topli pozdrav "promrzloj" ekipi iz danas sunčanog Splita

    ОдговориИзбриши
  3. Kod nas u sjevernim krajevima već nekoliko dana je temperatura ispod ili oko nule pa baš nije prijatno ako se vani mora biti dulje vrijeme.

    ОдговориИзбриши
  4. Primjećujete vjerovatno da je u imenu ansambla "Akvarel" učaurena riječ "kvare". Večeras niko nije kvario nastup tog ansambla pa se ta ča(h)ura ne može povezati s njim. No, možda bi se mogao napraviti rebus s frazom "A" kvare "L".
    Dejane i drugi rebuždžije, je li to već bilo?

    ОдговориИзбриши
  5. Poznat mi je Čedomirov vrhunski indirekt AKVARELIST (Novinske patke dižu nakladu, ...) - a kvare list.

    ОдговориИзбриши
  6. Možda bi mogao rebus-oduzimaljka..

    (M)AK , (H)VAR,(G)EL

    ОдговориИзбриши