петак, 30. јун 2017.

NAJAVA TAKMIČENJA

Piše: Branislav Nikić
DVA TAKMIČENJA U REŠAVANJU REBUSA
Da, dobro ste pročitali. U narednih desetak dana imaćete prilike da učestvujete u čak dva takmičenja u rešavanju rebusa na blogu rebusi.blogspot.rs. Prvo takmičenje biće održano već u petak 30.06.2017. sa početkom u 20,00 časova i trajaće do 23,00. Rebuse za ovo takmičenje pripremila je naša koleginica Svetlana Jorgaćijević. To je prvo takmičenje koje je ona pripremila, pa se nadam da ćete se odazvati u velikom broju i time nagraditi njen veliki trud.
Drugo takmičenje u rešavanju rebusa biće 08.07.2017. takođe u 20,00 časova. Rebuse smo zajedno pripremili ja i Luka Pavičić. Takmičenje će se održati povodom 8 godina od početka rada bloga. Nadam se da će i na tom takmičenju biti dobar odziv rešavača iako je to početak sezone letnjih odmora.
Propozicije za ova dva takmičenja biće objavljene na dan takmičenja.

13 коментара:

  1. Hvala Slavku na objavi, a od posetilaca bloga očekujem dobar odziv.

    ОдговориИзбриши
  2. Na odmoru sam do ponedeljka, te trenutno nemam neku veliku obavezu za petak. Planiram da učestvujem i ličnim primjerom podržim takmičenje.

    ОдговориИзбриши
  3. TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
    Autorka: Svetlana Jorgaćijević



    Propozicije

    - Takmičenje počinje u petak 30.6.2017 u 20,00. U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć postavke rebusa, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno. Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja (ako ste ga preuzeli sa datog linka). Rešenja šaljite isključivo na mejl:nikic.branislav@gmail.com Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381648306174
    - Za rešavanje je pripremljeno 20 rebusa. Maksimalan broj bodova je 284.
    - Vreme za rešavanje je 180 minuta. Rešenja koja se pošalju posle predviđenog vremena se neće priznavati.
    - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje brzina predaje rešenja.


    Srećno rešavanje i dobra zabava!

    ОдговориИзбриши
  4. Gornji komentar je kopija mejla koji je stigao od Baneta.
    Večeras, ko god može na zabavu kod Baneta.
    Valja podržati Svetlanu kao autora i Baneta kao domaćina.
    Imam izvjesne tehničke poteškoće, ali obećavam učešće, i makar jedan odgonetnut rebus. Slijedite moj primjer.

    ОдговориИзбриши
  5. E, moj sekretaru, ja se obavezujem riješiti bar dva, samo da ne budem zadnji!
    Hoće li ove godine na SES-u biti ono tradicionalno rješavanje rebusa u paru?
    Pa bi mogli ti i ja! Makar bili i drugi! Ili ćemo domine?

    ОдговориИзбриши
  6. Joj, Ilije i foliranja. Rješenja sipa kao iz rukava a vidi priče...

    ОдговориИзбриши
  7. A još da me nije ura za...ala!
    Dok sam se okrenuo 22,05.

    ОдговориИзбриши
  8. Kao sekretar EKK, vrlo sam ponosan na činjenicu da je od 14 učesnika čak 8 članova EKK. Manje važno je i to što su pet prvih mjesta osvojili "narandžasti". EKK se svim silama trudi da podrži svaku enigmatsku aktivnost. Ko to hoće da vidi, vidjeće, a ko ne želi da vidi, vjerovatno ništa ni ne vidi.

    ОдговориИзбриши
  9. Ispravka. Od 14 učesnika ČAK 9 (koji je to procenat?) članovi su EKK.

    ОдговориИзбриши
  10. Em nas je puno, em smo dobro raspoređeni.

    ОдговориИзбриши
  11. Ja sam bio dva dana otsutan od kuće i stigao doma u 22,55 sati, taman da otvorim blog i vidim zadatke. Zavretlo mi se u glavi kad sam video šta ima i u žurbi da bar jednim rešenjem budem učesnik takmičenja i da time odam čast i poštovanje dragoj koleginici, oko mi stane na onaj PI i moje oko sokolovo odmah izbroji 8 decimala i rešenje je samo proizašlo. Tačno u 23,00 (u apsolutnom cajtnotu) sam poslao rešenje. Dakle iako potpuno simbolično, nadam se da je moje učešće na takmičenju Svetlani ipak drago, jer time sam izrazio svoj naklon njoj. (usput: to mi je ime posebno drago jer tako se zove i moja mlađa ćerka).

    ОдговориИзбриши
  12. Jeste Nikola, bilo mi je drago i puno ti se zahvaljujem na tome.

    Ovo sam već napisala kod Baneta, ali neće škoditi da napišem i ovde - Hvala vam svima koji ste učestvovali, a naročito Dejanu koji je na odmoru. Veoma sam se iznenadila kada sam ugledala i njegovo ime među učesnicima.

    ОдговориИзбриши