субота, 31. март 2018.

NEBOJŠA U FENIKSU



Proljetni Super Feniks 91, 22.03.2018.

5 коментара:

  1. Grafički izgled ovih stranica mi se izuteno dopada. Već sam više puta kazao da su opisi u Feniksu za pet+ (i grafički). Ako bismo cjepidlačili, možda je trebalo zamijeniti strane (ona desna da bude lijevo i obrnuto).
    O samom sadržaju Nebojšinih ukrštenica kazaće oni koji pažljivije analiziraju. Već sam nekoliko puta kazao da mi se radovi kolege Dragomirovića baš-baš dopadaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Kad već pišem, još jednom se zahvaljujem Peri i redakciji "Feniksa" koji mi šalju list. Ovaj Proljetni "debeljko" zaslužuje sve pohvale. Bravo.

    ОдговориИзбриши
  3. Радоја Рацановић31. март 2018. 23:29


    Da, Nebojša sastavlja vrlo kvalitetno, a ove četverougaone bjeline sa lakoćom i, reklo bi se, iz glave. A da zaista može sastaviti ovakvu bjelinu bez korištenja ikakvih pomagala, uz to u ograničenom vremenu, potvrdio je na takmičenjima uživo na Uni, gdje je jedini do sada, ako se dobro sjećam, uspio sastaviti rad sa bjelinom 6x6 i većom, i to svake godine, a 2016. je pobijedio sa izuzetnim radom koji je sadržavao bjelinu 7x6. Nebojšine bjeline i radovi u cjelini su, po pravilu, sadržajno veoma lijepi i pitki, čim se kompenziraju formalno-grafički nedostaci, gotovo neizbježni kod ovakvih radova, a koji su opet kod Nebojše zanemarivi ako se uporede sa većinom radova osnovu kojih čine ovakve bjeline.

    ОдговориИзбриши