субота, 11. мај 2019.

UNA 2019 (6)

Završen je kvizovkaški turnir. Na slici su sudija i igrači.

7 коментара:

  1. Stigla tabela:
    1. Boris
    2. Luka
    3. Miro
    4. Petar
    5. Radoja
    6. Ćos
    7. Hajro
    8. FotoDC

    ОдговориИзбриши
  2. Mora da su se učesnici susreta na Uni vrlo izmorili jer nikakvih vijesti od njih nema skoro 20 sati. Jedino je Dragiša oko 16 sati poslao poruku: "Na povratku".

    ОдговориИзбриши
  3. Nebojša i ja stigli oko pet u BL,Radoja je produžio za Gradišku...pretpostavljam da je Žarko i Rešad sa Mladenom na piću...nije nas izdala snaga/,ali što se ne javljamo vjerovatn je kriva ova vlaga...sabiramo utiske...nadam se da će skoro stići zajednička fotka...

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam pola sata nakon odlaska svih morao voziti za Sarajevo, skoro 5 sati po kišurini (sve poslije napornog vikenda) nije baš vesela stvar.

    Ono što je bilo super veselo i pozitivno je sam susret. Hvala svima na dolasku i pravom duhu - dobra volja, prijateljstvo i sve tako u beskraj (evo zaustavih se) su preplavili sve, i umor i nesavršenstva. Sve su aktivnosti istinski uspjele - kvizovkaški turnir je bio zanimljiv, nekoliko super partija (Miro će spremiti analizu), kreirani bušmani su dobri, žirirali su svi, jednako je i sa anagramima. Rješavački zadaci nisu mogli biti pregledani, sačekaćemo za to, no opet je sve prošlo na najbolji način. Slijedi moj izvještaj, nadam se da će neko od prisutnih pisati više o atmosferi i druženju. Rastali smo se govoreći šta bi mogli poboljšati, doprinijeti naredne godine. Mnogo šta u realizaciji sigurno može bolje, da li može bolje u ljudskom dijelu nisam siguran. Pitajte slavljenika (rođendan) Radoju.

    Sutra ću pregledati Emirove i moje fotose pa ćete vidjeti više, no nisam siguran da je zaninmljivo - mi se mijenjamo, starimo, a stolice, stoljnjaci i zavjese u hotelu su isti evo 5 godina, stare slike bi mogle proći i sada ako mi nismo previše jasni na njima.

    ОдговориИзбриши
  5. Kiša nas je pratila najveći dio puta, ali nije puno smetala uz atmosferu koja se samo prenijela sa susreta u auto. Opet se najviše pričalo o enigmatici, tek se ponekad moglo čuti nešto o magičnim kvadratima, skandinavkama, kriptogramkama, rebusima,... Malo su se prepričavali najzanimljiviji doživljaji (znači "svi doživljaji"), a onda planiranje i računanje kilometara do sljedećih destinacija! "Što se ne mora nije ni teško"!
    Možda ja nisam najpogodniji, najkompetentniji ili najrelevantniji da dajem ocjene o atmosferi jer je meni uvijek dobro u društvu takvih vrhunskih "umjetnika", ali mi je najvažnije da su moja prijateljstva sa mnogima od njih iz godine u godinu sve čvršća i jača (bar mi se tako čini!). A o mojim saputnicima ne treba trošiti riječi, s njima su uvijek "AFTER SUSRETI"! Najteže se rastajati, prvo Široki, pa onda Mostar i ponovo na početku u 22h! Ali, vidimo se uskoro!

    Pozdrav svima!

    ОдговориИзбриши
  6. Evo sam upravo dodao prikaz unske anagramijade na https://abcitd.blogspot.com/ (preuzimanje OK uz navođenje izvora), biće još slika. Bušmani još nisu spremni, Miro će se naraditi oko kvizovke.

    ОдговориИзбриши
  7. Pozdrav svima!
    Rešad i ja smo putovali autobusom po kišurini od Bihaća do Banja Luke, u Banja Luci se družili sa Mladenom Spasojevićem, uvek ljubaznim domaćinom te u 23.30 ušli u autobus za Beograd. Za pet sati stigli u BG. Reško je nastavio za Novi Pazar. Nadam se da je već stigao?
    O utiscima je dovoljno ovo:
    Živ(j)ela Una! Živ(j)ela Enigmatika (autorska, jedna jedina kao Una)

    ОдговориИзбриши