среда, 15. мај 2019.

ZA SASTAVLJAČE REBUSA

Blog REBUSI Baneta Nikića rapsijuje:
ТАКМИЧЕЊЕ У САСТАВЉАЊУ РЕБУСА
ПОВОДОМ 10. РОЂЕНДАНА БЛОГА
Пропозиције
         Потребно је саставити ребус (класичан, повратни, словоскок, обратни, у стрипу) који ће у поставци садржати ИМЕ ИЛИ ПРЕЗИМЕ САМО ЈЕДНОГ од бројних сарадника овог блога. Надимци нису дозвољени, као ни комплетно име и презиме. Водите рачуна да замишљена поставка буде таква да се појмови из поставке могу лепо уклопити у једну целину. Избегавајте предугачка, али и прекратка решења. Ти подаци ће се узимати у обзир приликом оцењивања, а наведене врсте ребуса ће имати равноправан третман. Посебно ће се вредновати повезаност слике са решењем.
        - Сваки такмичар може послати највише 3 ребуса. Рок за слање ребусе је 20. јун 2019. до 20,00 часова, на мој мејл: nikic.branislav@gmail.com  Колеге које немају мејл, а желе да учествују у такмичењу, могу послати своје ребусе путем СМС поруке на телефон: +381 64 8306174. Само немојте слати поштом!
        - Ребусе ћу ја прегледати и извршити селекцију, а затим ће петочлани жири додељивати бодове сваком од одабраних ребуса појединачно од 1-5 (1- не свиђа ми се, 2 – солидан, 3 – добар, 4 – одличан, 5 – сјајан). Право учешћа имају сви који то желе (осим мене), а ребуси се морају састављати у екавици и по правилима српског правописа.
        - Ребуси који освоје исти број бодова, делиће одговарајуће место у коначном пласману. Резултати ће бити објављени 8. јула у 20,00 часова.
       - За такмичаре сам припремио робне награде (накнадно ћу објавити које су), а првопласирани ће добити и златну плакету. Такође, сви учесници ће добити по оловку и блокчић са логом блога ‘’Ребуси’’.

2 коментара:

  1. Hvala Slavko za objavu. Samo ubaci prepravljeni tekst, jer sam ispravio neke nedorečenosti. Ovde ću samo napomenuti da se u rebus može uklopiti ili ime ili prezime nekog od saradnika bloga, ali ne celo ime i prezime, niti nadimak (ne može: Bane, Ero, Tona i sl.).

    ОдговориИзбриши
  2. Evo, kopirao sam tekst koji mi je jutros stigao, ali su se neka ravnanja teksta malo pobrkala.
    Važno je da je čitljivo.
    Još važnije je da bude dosta učesnika.
    (Sastavio sam jedan, zasad)

    ОдговориИзбриши