субота, 22. јун 2019.

OSMI MEMORIJAL "ĐURO KNEŽEVIĆ"



Enigmatski klub Kikinda“ uspešno je realizovao još jednu akciju. Završeno je žiriranje anagrama pristiglih za Memorijal „Đuro Knežević“. U martu je objavljen zadatak – Trebalo je sastaviti anagram od:TAMBURAŠKI EVERGRIN – “KAD SE POPNEŠ NA LUDAJU. Pristiglo je 116 anagrama od 56 učesnika. Svi anagrami su šifrovani te se pristupilo kontroli i sortiranju anagrama. Nakon tri kruga „rešetanja“ u finale se plasirao čak 51 anagram. Žiri je imao zadatak da od ponuđenih finalista odabere deset najboljih i dodeli im bodove od 10 do 1. Žirirali su (abecednim redom): Budimir Ćosović (Zagreb), Žarko Đokić (Beograd), Petar Grubišić (Zagreb), Dragan Ivanovski (Skoplje), Čedomir Jelić (Vareš), Aladin Mahmutović (Maglaj), Branko Milovanović (Ljubljana), Sofija Necin (Novi Sad), Adnan Spahić (Tuzla) i Vanja Tomašev (Kikinda). EKK zahvaljuje svim sudijama na uloženom trudu i velikoj pomoći. Posebnu zahvalnost dugujemo supervizorima-kontrolorima Zdenku Capanu, Dinku Kneževiću i Radoji Racanoviću na velikoj pomoći u prvoj fazi žiriranja (kontrola ispravnosti anagrama).
Zahvaljujemo svim učesnicima, a najboljima čestitamo.
Sudeći po rasporedu bodova možemo zaključiti da je konkurencija bila žestoka. Teoretski, pobednički anagram mogao je osvojiti 100 bodova, a za pobedu je bilo dovoljni 43 (jedna desetka, dve osmice, jedna šestica, jedna petica, jedna četvorka i jedna dvojka). Samo su drugoplasirani i trećeplasirani anagrami dobili po dve desetke. Čak 40 anagrama dobilo je makar jedan bod.
Pobednički anagram dobiće od EKK pehar i novčanu nagradu od 5000 dinara, dok će knjigama biti nagrađeni autori anagrama koji su se plasirali od drugog do petog mesta.

3 коментара:

  1. Анониман22. јун 2019. 15:21

    Čestitam svim učesnicima i želim da kažem da je autor anagrama moj suprug Zoran, a da je rad poslao pod mojim imenom ''za sreću'', što je, očigledno dalo rezultat. Ovo govorim jer ne želim da dođem u neugodnu situaciju da se zahvaljujem na čestitkama za uspeh koji nije moj. Istina, i ja sam donekle doprinela uspehu, nekoliko dana trpela sam njegovu totalnu odsutnost za bilo šta osim pravljenja anagrama. Još jednom, sve čestitke učesnicima i zahvalnost organizatoru za veliki trud uložen da bi ovako obiman konkurs bio uspešan. Danijela Milunović

    ОдговориИзбриши
  2. Primljeno k znanju. U tabeli prepravljam ime pobjednika.
    Ima nekakva izreka: Iza svakog uspješnog muškarca stoji jama žena!

    ОдговориИзбриши
  3. Sada, kada smo apsolvirali MĐK, možete se kompotno baciti na EDL. Slutim da će ove godine Dani ludaje biti ludi i nezaboravni. Veliki broj enigmata mi javlja da su radovi u toku. Danas sređujem spiskove do sada prispjelih anagrama, rebusa i ukrštenica.

    ОдговориИзбриши