уторак, 25. фебруар 2020.

"NOSTALGIJA" (896)

Piše Jovan Nedić
Na web-stranici
nalazi se dosta snimljenih stranica iz "Plavog vjesnika". Na samo jednoj od njih naišao sam na križaljku. Iako je rezolucija mala, a opis križaljke tek djelomično čitljiv, uspio sam JE RIJEŠITI.

6 коментара:

  1. Stigla mi je bogata pošiljka sa enigmatikom iz ovog lista. Za koji dan moći ćete to da vidite u popularnoj "Nostalgiji". Vrlo sam zahvalan saradnicima. Naime, nostalja je namirena do početka aprila (svaki dan po jedna objava).

    ОдговориИзбриши
  2. Evo i rješenja te križaljke:

    P O D L O S T -I █
    A R T -I- S T -I- K A
    P O █ S N O P █M
    U █ A T O M █ O P
    K A R A V- A N K E
    █ K A R A K T E R

    ОдговориИзбриши
  3. I mene zanima enigmatika iz "Plavog vjesnika". To je jedan od rijetkih listova koje sam kupovao, a nisam ih sačuvao. Iz njega sam izrezivao stripove i neke rubrike, koje imam i danas.

    ОдговориИзбриши
  4. Ljubitelji "Plavog vjesnika", zahvaljujući Stjepanu Najmanu moći će da se sa nostalgijom prisjete enigmatike iz tog lista od sutra, pa svakog drugog dana do 18.03.2020.

    ОдговориИзбриши
  5. A baš sam se pitao ko ima zbirku "Plavih vjesnika". Sad kad sam to saznao, uopšte se ne čudim da ih ima - Stjepan Najman.

    ОдговориИзбриши
  6. Biće mi drago vidjeti enigmatiku, ali Plavac je bio vrhunski zbog drugih sadržaja. Hvala Stjepanu Najmanu, bravo za sve, Štef je započeo bezbroj dobrih stvari, evo i prvi pomenu Plavi vjesnik..., vjerujem da mu je drago što se pojavi ovaj odvojak priče o njegovih 100 priloga. Kako se ono kaže, čega god se dotakne...

    ОдговориИзбриши