недеља, 17. мај 2020.

BORDO NAS POZDRAVLJA

Danas me mnogo, mnogo, mnogo obradovala poruka koja je stigla iz Zagreba, od dragog kolege Dovnikovića:

Dragi Slavko, 
već sam se pobojao da sam zakasnio s prilogom za Ludaju, kad sam saznao od Nazanskog da ima vremena na pretek. I sada ti šaljem ukrštenicu, koja će, nadam se, biti uredu s obzirom na sadržaj.
Bez prethodne namjere, u ukrštenicu sam uvrstio (pored obaveznih riječi) i tri zanimljiva pojma: x grad u kome sam se prije 90 godina rodio, x grad u kome od 1949. živim, te x ime čuvenog Kikinđanina! (Izbrisao sam ta tri dodatna pojma radi žiriranja – Napomena S.B)
Mislim da se inače svi pojmovi ukrštenice nalaze u našim rječnicima.
Ne mogu iskazati koliko mi je žao što još jednom ne mogu posjetiti Kikindu, koju sam nakon prve posjete Ludaji, neizlječivo zavolio, a krive su za nenapuštanje grada moja rekonvalescencija i godine, naravno. Nikad neću zaboraviti enigmatsku manifestaciju u Kikindi, druženja, izložbu svojih radova, Belu vilu… Zato neka me sada zamijeni ukrštenica na gradskom trgu.
Konačno smo kod nas ukinuli virusna ograničenja i u prošli ponedjeljak nakon dva mjeseca istorijski sam se vratio u svoju ambasadu u komšiluku, kafe Papriku, u kome nastavljam s redovnim sastajanjima s prijateljima i novinarima.
Srdačno pozdravljam tebe i sve kolege i poznate!
Vaš Bordo
Naknadno sam odlučio da ti pošaljem istorijski foto: prvi dan otvaranja lokala u Zagrebu (11. maj) nakon dvomjesečnog korona mrtvila: Bordo i strip crtač i animator Darko Kreč u kafeu Paprika.

3 коментара:

  1. PAR KAPI u čaši-
    sada nama maši!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман18. мај 2020. 19:38


    Kafe anagramni osvrt

    E, KAPI PA FRKA
    nasta posle đusa,
    da li je to zbrka
    zbog korone virusa?!

    Rešenje: KAFE "PAPRIKA"

    Vlašar

    ОдговориИзбриши