понедељак, 20. јул 2020.

"KVIZOTEKA" (1) -A



Na kioscima u Hrvatskoj pojavio se novi enigmatski list. Mladen Markobašić šalje sedam strana iz prvog broja na uvid i ocenu. Strane će biti objavljene tri dana zaredom.

14 коментара:

  1. Srećno na tržištu. Čini mi se da na tržištu baš treba dosta sreće.

    ОдговориИзбриши
  2. Želim sretno, opstanak i pristojnu kupovnost lista od strane rješavača! Smišljen je lijep naziv, kombinacija postojećih enigm. časopisa. Dizajn naslovnice je privlačan.
    Ja ću svakako kupiti taj 1. broj, ako ga nađem na kiosku.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман21. јул 2020. 12:21

    Ovaj list nije vrijedan pažnje; imitacija svega, od naslova, stila ... Imitacija enigmatike.


    stjena

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21. јул 2020. 16:50

    Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Kako god, u vezi s naslovom ne znam šta da mislim - ovo je kao da krenete da proizvodite patike "Reedok". Ne podržavam ni praksu objavljivanja radova bez imena autora - mene to upućuje na zaključak da se štancuju pritiskom na dugme (što možda i jeste slučaj). Više volim potpisani rad, pa neka je i loš - barem znam da se autor potrudio oko njegovog kvaliteta.

    ОдговориИзбриши
  6. Ima i potpisanih radova! Eto, na primjer, na 24. stranici: Dejan Minić - Dejan Minić - Dejan Minić; na str. 48: Asterix i Dejan Minić; na 49. stranici: Čudomix - Obelix - Asterix.

    ОдговориИзбриши
  7. Podsjećam da je pravilo ovog bloga - Nema anonimnih komentara i svi takvi komentari se brišu.

    Pozivam anonimnog komentatora da ponovi komentar i potpiše se.

    ОдговориИзбриши
  8. Oko naslova - postoji kvizoteka.com, isto i sa .net i .com.hr, prije nekih 6 (?) godina sam komunicirao sa vlasnikom. Čini se da nema nikakve, osim sličnosti naslova, veze sa ovim izdanjem.

    O sadržaju - treba kupiti, riješiti, napisati mišljenje... Odsustvo potpisa nam sigurno nije drago, no ta praksa postoji i u mnogo ozbiljnijim oblastima (The Economist). Ono što mene zanima je da li je novo izdanje dobitak za enigmatiku ili samo projekt po rezonu "ako drugi enigmatski magazini žive od malih tiraža, možemo i mi, idemo povećati iskorištenost postojećih potencijala u firmi, tiskara...".

    Nisam rješavao IBIS križaljku (sa Lukom Modrićem, na DUE), gledajući neriješenu izgleda vrlo solidno, no nedostaju mi dugi prolazi, makar jedan ili dva..., no možda je upravo ono što generalno tražim - savršeno rješiva, puna svježih riječi ... Treba riješiti, nije fer ružiti naslijepo.

    ОдговориИзбриши
  9. Ljudi su (izgleda) uvijek zainteresovani za ovakve i slične objave. Preporučujem da pogledate komentare na blogu Nedjeljka Nedića.

    ОдговориИзбриши
  10. Danas u 15.30 biće objavljene još tri strane, a sutra u 16.00 dvije strane na kojima su Dejanovi rebusi.

    ОдговориИзбриши