петак, 9. октобар 2020.

NEDJELJKOV LEKSIKON (10)



 

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Opet dosta (meni) poznatih lica.

Gojko је рекао...

Koliko se sjećam da smo na Susretu u Požarevcu posjetili Golićevu Srpsku kuću(mislim da je to naziv),jako staro zdanje( sa specifičnim mirisom),ali puno knjiga,časopisa.
Jadrana sam prije nekoliko godina sreo u Bijeljini na Festivalu humora i satire i pošto smo generacija brzo smo se ukapirali.Mislim da je bio i na Susretu u Valjevu,prije koju godinu.

Dejan Minić је рекао...

Tu je i moj partner za MPK:)

Slavko Bovan је рекао...

U praistoriji, na nekom "Enigminom" takmičenju, Jadran Goloigra i ja smo imali zajednički rad. On je sastavio kvadrat 8x8, a ja sam ga uklopio u osmosmerku. To je kasnije rezultiralo time što me Lazarević, ni krivog ni dužnog, u svojoj knjizi označio kao autora tog kvadrata. Zbog toga sam morao da sastaviom i objavim makar jedan kvadrat 8x8, jer nije red da u nekoj knjizi piše da sam sastavljao i takve enigmatske zadatke, a nisam. Taj moj kvadrat se sada može naći u knjizi Borisa Antonića.

Slavko Bovan је рекао...

U jednom od pradavnih nastavaka "Eroteke" pisao sam o dogodovštinama sa putovanja vozom iz ZG prema Zenici i Mostaru, Jadrana Goloigre, Suada Salkića i mene. Bilo je luuuuudooooo i nezaboravno.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Jago je s Persom bio u Orašju.

Slavko Bovan је рекао...

Valja još jednom ponoviti da smo EK "Ero" osnovali Petar Grubišić i ja (ili ubrnutim redom, svejedno). Od nas dvojice je sve krenulo, a VRLO BRZO smo našli još 14 osnivača. Braća Soldo su prvi spriskočili.

Slavko Bovan је рекао...

Nedjeljko, kad si već tu, da ti kažem da si napravio KAPITALNO DJELO. Sada valja napraviti drugo dopunjeno izdanje jer vjerujem da ima "više od nekoliko" ljudi koji "čupaju kosu" jer nisu u knjizi (svojom krivicom).