уторак, 6. октобар 2020.

NEDJELJKOV LEKSIKON (7)




 

10 коментара:

  1. Načuo sam da Veljko Dopuđa trenutno živi negdje na moru.

    ОдговориИзбриши
  2. Dragan Dragoljević i Nebojšq Dragomirović su upisani u listu članova EKK.

    ОдговориИзбриши
  3. Srećko Divković je preminuo 10.08.2016. godine u Novom Sadu.

    Njegovo mjesto rođenja je PODGORIOC kod Tuzle.

    Evo posla za Adnana i ostale iz tog kraja. Da li je PODGORIOC ili PODGORIOCI? U svakom slučaju, mjesto rođenja nije BUKINJE.

    ОдговориИзбриши
  4. S nestrpljenjem čekam da Gojko ispuni obećanje koje mi je dao prije nekoliko dana ("Uskoro kafenisanje i sa Nebojšom").

    ОдговориИзбриши
  5. Za toponim PODGORIOC(I) nisam nikad čuo, a ni starosjedioci nisu čuli. Od tih vatrogasnih naziva ima samo POŽARNICA, ako može pomoći? :)

    ОдговориИзбриши
  6. PARDON, PARDON. Nema D.

    POGORIOC (tako piše u knjigama rođenih i umrlih)ili POGORIOCI (kako piše na internetu). Takođe, nađoh da je to relativno u blizini Tuzle (5km) i da je pošta Bukinje.

    ОдговориИзбриши
  7. Nađoh ovo: Naselje nije uz glavne prometnice. Do Pogorioca se dolazi lokalnom cestom. Do Tuzle se iz Pogorioca stiže lokalnom cestom na Ljepunice, Jasike, Rapače, Bukinje gdje se dolazi na državnu cestu M4 kojom se ide do Kreke i Tuzle. Drugi put, nešto duži ali preko državne ceste jest lokalnom cestom do Milešića na državnu cestu M1.8 pa kroz Brgule, Mihatoviće i Plane na petlju Šićki Brod, otkamo se vozi prema Bukinju, Kreki i Tuzli.

    ОдговориИзбриши
  8. Davnih dana Srećko mi je ispričao da je u BG na ulici našao čovjeka da prodaje enigmatski list koji je neodoljivo podsjećao na Rebus koji je on uređivao. Kasnije sam od njega dobio kopiju tog broja. Na 16 strana su objavljene STRANE IZ REBUSA, POTPUNO KOPIRANE, SVE SA TEKSTOM "REBUS" u "slijepim crnim poljima, sa propisno upisanim autorima". Neko (nema impresuma) je prosto makazama štric-štric uzeo strane iz Rebusa, prikačio neku naslovnu stranu i sve štampao. Sjećam se da smo se silno šalili jer sam "odvalio" - "Lopov makar ima dobar ukus". Naime, od 16 ukrštenica OSAM su bile moje.

    ОдговориИзбриши
  9. Divkovića nisam poznavao. Bukinje kao mjesto rođenja navedeno je i u LSE-u. Nisam znao da je umro.

    ОдговориИзбриши