недеља, 4. октобар 2020.

NEDJELJKOV LEKSIKON (5)



 

13 коментара:

  1. SLATKO,BOLAN
    tu sve piše,
    a o gazdi
    ponajviše!

    ОдговориИзбриши
  2. Možda me ima u evidenciji članova Čvora, ali u svećanju mi nije ostala činjenica da sam se učlanjivao u Čvor. Sa Čvorom sam uvijek (i onda i sada imao odličan odnos, ali da li sam bio član?!. Hm, ne sjećam se - možda! Sjećanje mi govori da mi je prvi klub bio "Ero" (članska karta br 1, Petar Grubišić br. 2), pa "Natošević" iz Sombora i EK "Kikinda" (članska karta br. 3 iza Ilije Stančula i Zlatana Pupezina). Osim toga, u momentu kada su me "zbog zasluga za narod i otadžbinu" izbacili iz ESS (đuture sa još nekoliko desetina članova EKK) dobio sam člansku kartu EK "Bor".

    ОдговориИзбриши
  3. Nedjeljko napisa "najtrofejniji u povjesti". Zahvaljujem Nedjeljku na lijepom mišljenju, ali to u najmanju ruku nije precizno da ne kažem nije tačno.

    ОдговориИзбриши
  4. Da, učestvovao sam na svim Susretima enigmata Srbije, a od SOZAHA-a bio sam u Trogiru, Osijeku, Belom Manastiru Širokom Brijegu.

    Na Susretima enigmata Jugoslavije bio sam prvi put 1984. godine u Vinkovcima, a onda na svakim narednim Susretime dok su se održavali.

    ОдговориИзбриши
  5. Dragiša Cetić. Gačani bi kazali da oni žive u Gacku.

    ОдговориИзбриши
  6. Priznanja (raznih) imam dosta, važnih i manje važnih (vjerovatno zasluženih) ali bih volio da se pomene i to da imam i dvije godišnje povelje Grada Kikinde, drugo po važnosti priznanje koji grad dodjeljkuje zaslužnim pojedincima i kolektivima svake godine u decembru (od pamtivijeka do danas). Jedna godišnja povelja je pojedinačna a jedna kolektivna za EKK. Ta priznanja mi jesu važna, ali mislim da su još važnija za ukupnu enigmatiku jer je društvo (država) ovim gestom enigmatiku tretirala kao ozbiljnu djelatnost.

    Od udruženja "Creativia" (pod koproviteljstvom grada Kikinde) na prvom i jedinom do sada dodjeljkivanju priznanja "Vitez kreativnosti" uz još 5-6 kreativnih sugrađana (oblasti od nauke do književnosti) jednog "viteza" dobih i ja (eno ga na počasnom mjestu u vitrini) za ENIGMATIKU.

    ОдговориИзбриши
  7. Srećom po vas ne znam se hvaliti i samohvaliti :)
    Inače bih pisao još.

    Dosta je!
    Sad malo vi o ostalim kolegama sa ove tri strane.

    ОдговориИзбриши
  8. Slavko, baci oko na današnji nadnevak https://dominikanac.blogspot.com/ i tamo te ima, glavom i bradom.

    ... i rezultatom, u komentaru prema mojoj arhivi, u OPS u Kvizovci, igrano 23. lipnja 1989. u sklopu VI. SOZAH-a u Splitu. Čudi me kako te nema i na redosljednicama sastavljača i rješavača.

    PS: Da možda sijeda kosa počela djelovati na moždane vijuge?

    ОдговориИзбриши
  9. Vidio sam sliku još jutros (zorom) ali očima ne vjerujem. Otkud mene tu?!
    Sjećam se tog Splitskog iskustva sa kvizovkom i nula (0) poena, ali u memoriji nisam registrovao da je to bio SOZAH.
    Mislim da sam sve do jedne partije izgubio s nekom malom razlikom, a da sam prethodno porazio takmičara koji je demonstrativno napustio takmičenje, a kako se to desilo u prvoj polovini takmičenja, taj rezultat je brisan. Dakle, fenjer za mladića! Možda imaš tačne podatke?

    Za ostala takmičenja se ne sjećam da li sam uopšte učestvovao, a ako jesam, tabela pokazuje gdje mi je bilo mjesto.

    ОдговориИзбриши
  10. Ako si pobijedio u ČAP-u morao si biti i član Čvora. Najviše medalja si osvojio i to je sigurno. A lijepo si ispao.

    ОдговориИзбриши
  11. ČAP nikada nije bilo natjecanje samo članova Čvora, Nedjeljko je to tako shvatio... Pero

    ОдговориИзбриши