недеља, 20. децембар 2020.

REZULTATI

Poštovane kolege enigmati,

Hvala što ste se još jednom odazvali Slavkovom i mom pozivu na takmičenje u rešavanju rebusa – pogotovo ove godine, koja je u svemu čudna, pa je ne manje nego četvoro takmičara rešavalo u prilično vanrednim okolnostima (i posebno im hvala na trudu i odzivu).

Kao što vidite, imamo veliku promenu na čelu tabele – prva pobeda za Svetlanu Jorgaćijević, koja je, kao i (ovaj put) drugoplasirani Ilija Đurković, u prvoj fazi rešila sve rebuse, ali je vreme slanja odlučilo. Ne mogu baš da kažem da su sekunde bile u pitanju, ali se iz vremena slanja rešenja vidi ko je bio najveći entuzijasta :) Posebne čestitke bih uputiio prvoplasiranoj četvorki, koja je rešila sve rebuse – što bez pomoći, što uz pomoć. Ove godine pomoć je bila malo egzotičnija, da malo razbijemo monotoniju – neće se ponoviti, časna reč!

Još jednom se, dakle, pokazalo da su moji rebusi jednostavni i krajnje rešivi, uprkos zlim jezicima koji tvrde suprotno :)) I ove godine je bilo alternativnih rešenja, međutim, ove godine nijedno koje bismo mogli da priznamo. Mnogi su našli rešenje OVI ME TUŽE umesto SVI ME TUŽE, ali bez obzira na to što je „vruće slovo“ bilo S, postavka „ovi Met uže“ svakako ne dolazi u obzir jer ako ne kažete oko čega ste nešto ovili, nego samo kažete da ste nešto ovili, to znači da ste to nešto obmotali nečim drugim. U ovom slučaju, dakle, „ovi Met uže“ značilo bi da je on ovio uže nečim, a ne nešto (npr. ruku) užetom. U drugoj fazi je dosta ljudi korigovalo ovaj propust. Među rešenjima koja su „zamalo tu“ izdvaja se i JAKO PAMTIM UJAME (akuzativ glasi UJME, a i na slici je jedna jama), kao i PRI DRŽAVI METALAC (ipak vidimo da je on na slici nešto nacrtao). Naravno, hvala vam i na promašajima, to je ono što mi je, kao autoru, najzabavniji deo takmičenja jer znam sva rešenja – KUBIK OTRI, PODVALA, ARTROZE, NAŠ KRBAVI METALAC, DOMARKE RADO DRUG LOVI, PRESUDA JE PRESNAŽENA, PAO VOL STRIT i mnogi drugi. Za ljubitelje bizarnog tu je PRIBOJIŠTUSKICE, a i konkurencija za najkomičniji promašaj bila je vrlo oštra. Titula je za dlaku izmakla pokušaju PRSTENASTE UŠI NAMA, a pobednik je (čujte sad ovo) SA MOBA BEZ UMIRANJA. Prepustiću vam da otkrijete na koji se rebus to odnosilo :) Uzgred, nemate pojma kakve sam sve užase morao da proguglam ne bih li našao adekvatnu ilustraciju za njega...

Najsrdačnije vas pozdravljam, uz još jednu čestitku pobednici i veliku zahvalnost svim učesnicima!

Milan Sečujski

14 коментара:

  1. KO DADE GOL AMERIMA ( fulao sam post!)
    Čestitke Svetlani i imenjaku!!

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitam Svetlani, Ilijama, Luki a onda svima redom.

    Hvala učesnicima.

    Hvala posebno autoru rebusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Ima nekoliko rebusa koji su mi zapali za oko, ali mi je nekako srcu prirastao najviše ovaj pod brojem jedan. Čist, dobra postavka, dobro rješenje i realna situacija.

    ОдговориИзбриши
  4. Hm...upoznat sam i sa jednom idejom za rebus koja nije realizovana (tehnički problemčići). Možda će ga Milan naknadno "nacrtati"?

    ОдговориИзбриши
  5. Primećujem da svrstavaš Sveti Gral u realnu situaciju :) Da, biće i taj rebus o kom pričaš u jednom momentu svakako... Pošto je u pitanju autorebus, čekam da mi kosa malo naraste pošto me frizer unakazio :)

    ОдговориИзбриши
  6. Bravo Svetlana za prvu pobedu i svaka čast što si bez pomoći sve rešila. Čestitam i Iliji Đ. koji je potvrdio da je velemajstor za rešavanje rebusa. Ja sam kiksnuo na rebusima za koje nisam ni pomislio da nisu tačni, a dva koja nisam uopšte rešio su br. 6 i br. 9. Veliko hvala Milanu što nam je još jednom priredio sjajnu kolekciju rebusa, kao i blogogazdi Slavku koji je omogućio da sve prođe kako treba i koji je uspeo da privuče veliki broj takmičara.

    ОдговориИзбриши
  7. Čestitke svim učesnicima, a posebno Svetlani na pobjedi sa prvim pratiteljima ilijama. Zahvala Milanu na lijepim rebusima, i blogogazdi što nam je omogućio da se ovaj vikend zabavimo. Mojih top-5 rebusa:
    1. Svet igra lutriju!
    12. Sad nam orasi rodiše!
    13. Primalje viču njegovatelje!
    19. Jako pamtim urotu!
    21. Slisti miki čips i kikiriki!


    .. a nakon RIBIS-a najbolje prija Laško pivo!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala vam.
    Čestitke Ilijama, Luki i onda redom svima ostalima. Naročito Iliji Đ. koji je rešio sve rebuse u prvoj fazi.

    Nisam planirala da u to doba noći rešavam rebuse, ali sam u pola jedan došla do kraja liste rebusa i videla da su mi ostala samo dva nerešena, pa nisam imala duše da ih ostavim i odem na spavanje. :D
    U pola četiri sam ih tek uspela rešiti, a pošto sam bila sigurna da nema još takvih ludaka kao ja koji su još uvek budni, natenane sam još jednom proverila sva rešenja, ukucala, pa poslala.

    Veliko hvala, Milane, što si nam priredio ovo takmičenje. Rebusi su bili odlični, bilo je pravo zadovoljstvo rešavati ih. Interesantan je bio i "PRST" koji se tokom odgonetanja sve više nametao. Nisam ni slutila šta će na kraju da se krije iza toga. :)

    Hvala i tebi Slavko na organizaciji, bilo je još jedno lepo druženje.

    ОдговориИзбриши
  9. Čestitam Svetlani na pobjedi, nevjerovatan je entuzijazam i brzina kojom je sve tačno odgonetnula. Izabrala je dobitnu taktiku da ide na brzinu slanja rješenja i zasluženo slavila. Milanovi rebusi su prilično zahtjevni i mislim da je opravdano što se omogućava rješavanje u dva dana, ipak nije moguće sve ovo riješiti za 2-3 sata kao na ostalim takmičenjima.
    Čestitam takođe imenjaku, Luki, Banetu, Dejanu pa onda ostalim takmičarima. Žao mi je što nije bilo Marka Obradovića, sigurno bi bila još jača konkurencija.
    Set rebusa je po običaju bio izvrstan, i bila je potrebna velika vještina i dosta vremena za odgonetanje Milanovih zamisli. Utoliko je veće zadovoljstvo kada se uspije doći do rješenja. Posebno zahtjevni su bili "stanovi Hi-Mena" i "sir sa dna mora", a zadnje sam riješio "obojeno staklo" i "Šilje na šiljku"...
    Velika zahvalnost Milanu što nam je podario još jedno izvanredno prednovogodišnje takmičenje u kojem sam kao i uvijek uživao. Takođe hvala i Slavku na organizaciji i promociji takmičenja.
    Malo sam se vratio unazad da provjerim, ipak je Slavko bio u pravu, ja sam trijumfovao na (svih) 5 prethodnih Milanovih takmičenja na ovom blogu, u periodu od 2012-2016...

    ОдговориИзбриши
  10. Čestitam Svetlani na izuzetnom dostignuću, kao i najbližim pratiocima. Svaka čast Milanu na (uvek) odličnim i zahtevnim rebusima. Pohvale i domaćinu, Tio je svakako najbolje mesto za ovakvo takmičenje.

    Svakako je moglo da bude više takmičara, ali to je stara boljka. Verujem i da velika većina enigmata nije u stanju da reši više od nekoliko rebusa ove težine i oni to nikad neće poslati.

    Da razrešimo dilemu oko liste pobednika, Milan računa sva svoja takmičenja koja je organizovao. Ja sam pobedio na prvom koje je bilo organizovano kod Z.Radisavljevića (Enigma cafe), a znate za ostala koja su organizovana ovde.

    ОдговориИзбриши
  11. Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam. Potpuno sam zaboravio da je jedno takmičenje bilo kod Zorana.

    Slažem se da je moglo biti (i bilo je!) još rješavača. Znam najmanje jednog.

    Iz povjerljivih izvora saznajem da je Milan počeo da pravi zbirku za narednu godinu

    ...a TIO punom snagom počinje devetu godinu rada. Danas valja rasporediti za objavu neke priloge koji su (kao ovo "Aktuelno iz Danske") morali čekati zbog rebusa.

    ОдговориИзбриши
  12. Čestitam svim rešavačima i autoru,posebno pobednicima.Svaka čast za 300 poena.
    Obzirom da mi je prvi put,zadovoljan sam.

    ОдговориИзбриши
  13. Čestitke Svetlani i svim rješavačima, autoru i Slavku, izuzetan enigmatski događaj.

    ОдговориИзбриши