субота, 2. јануар 2021.

ANAGRAMIRANJE (5164)

Pre neki dan sam gledao emisiju o Romima i među pozatim nalazi se i ona. Odmah mi pade na pamet pojam GARA (kao garavuša), a od ostatka samo po sebi dođe DREVNA. Proverio sam u mojoj arhivi i nisam našao da je ovakav anagram objavljen. Bilo mi je čudno da niko nije primetio ovu garu, no, izgleda da je tako! Čini mi se da anagram nije loš, posebno sa vremenske distance, kada je ona stvrano drevna gara!

6 коментара:


  1. Rešenje: AVA GARDNER!

    Vlašar

    ОдговориИзбриши

  2. Dinkov anagram nas je podsetio na anagrame Gordane Jovanović Šarić:

    NEDRA VRAGA (objavljeno na TIO 2019.)
    (rešenje: AVA GARDNER)

    Holivudska zvezda i film

    ONA NOVA, STROGA, GORDA, NEBESKA!

    Rešenje: AVA GARDNER "BOSONOGA KONTESA"

    Vlagor

    ОдговориИзбриши
  3. Anagram je odličan, Ava je svakako bila garava... ali slučajno znam da nije baš izvesno da li je imala romske krve ili je to neka vrsta metafore. Holivudska Ciganka jeste bio njen nadimak i ona je samu sebe često tako zvala (slično stoje stvari i sa našom Oliverom Katarinom, koja genetski nema nikakve veze s ciganima, ali je zbog slave koju su joj doneli "Skupljači perja" sebe često predstavljala kao "cigančicu u duši"). Kako god, zvanični podaci o Avinom poreklu ne uključuju romske gene.

    ОдговориИзбриши
  4. Супер анаграм!
    Динко, нека Вас инспирација прати целе ове године ��

    Софија Н.

    ОдговориИзбриши
  5. Da se nadovežem, ali ne sa anagramom, već sa jednom idejom za koju nisam mogao da se odlučim kako je predstaviti. Mogla bi ići kao čitaljka, indirekt ili rebus:
    GARD NERAVA - GARDNER AVA

    ОдговориИзбриши