среда, 1. септембар 2021.

"KVIZORAMA" (1532)

Kvizorama 1532, 4. 9. 2021.
 

7 коментара:


  1. Odgonetka anagrama Dragiše Cetića:

    PARIS SAINT-GERMAIN

    Vlašar

    ОдговориИзбриши
  2. Поздрав свима,

    Хајде да и ја прокоментаришем коментаре на Широки бријег, и надовежем се на уводник поштованог Бориса Назанског у Квизорами.

    Као што сам већ писала на овом блогу - у мом другопласираном анаграму реч ЦВИКА је именица, а не глагол. Користи се углавном жаргонски, могуће само локално (па колеги Милошу зато није блиска), а синоними би били страх, прпа, зорт, стега, фрка. Верујем да су оцењивачи то препознали, иначе би им рогобатност реченице одмах упала у очи.

    Што се тиче победничког анаграма - када већ анализирамо - морам рећи да сам у старту свесно одбацила анаграме са COVID DEVETNAEST, јер сматрам да DEVETI и DEVETNAEST имају исти корен. После мислим, могла сам покушати, па ако прође-прође... Можда би се о овоме могло расправљати, али није ми сад намера да кварим забаву. :) Него, честитам још једном Зденку за ефектан и леп рад, шаљем срдачан поздрав и велико хвала организаторима, и свима вама на конструктивним опаскама.

    Софија Нецин

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, Sofija. Tek kada sam poslao anagram, uočio sam isti korijen, pa sam poslao i ispravak anagrama. Izglda da se žiriju, ipak, više svidjela verzija s korijenom. Ovo je bio ispravak:

    SIT BAUKA COVIDA TADA CIJENI SVE TE UMNE IGRE!

    ОдговориИзбриши
  4. Након Софијиног коментара сад могу мирно да спавам!

    ОдговориИзбриши
  5. :))

    Зденко, и овај је мајсторски... ко зна зна.

    С.

    ОдговориИзбриши
  6. Извињавам се Софији ако је помислила да сам био циничан. Није у мојој природи да се тако понашам. Желио сам само да се мало нашалим али очито нисам успио.

    ОдговориИзбриши
  7. Miloše, gdje su mladi tu je i šala.

    Danas će jedna Eroteka, moj pokušaj duhovitog osvrta na Brzeće.

    ОдговориИзбриши