недеља, 6. фебруар 2022.

ENIGMOINFORMATOR 3



2 коментара:

  1. Чланство није обновило Енигматско друштво «ДР ЂОРЂЕ НАТОШЕВИЋ» из Сомбора (у 2021. години било је 23 члана у ЕСС).
    Енигматски клуб «НОВА ЗАГОНЕТКА» ће платити чланарину за још десетак чланова који су били чланови ЕСС и у 2021. години.
    Удружење енигмата «ВУК КАРАЏИЋ» из Београда је активан клуб – правно лице које није обновило чланство у 2021. а ни у 2022. години, иако је било обећања да ће то урадити.
    Енигматски клуб «КИКИНДА» је активан клуб – правно лице, за које ће предлог за наста-вак чланства у ЕСС размотрити Председништво ЕСС у новом сазиву.
    Енигматски клуб «НИШ» као секција је обновио чланство у 2022. години, што треба Председништво ЕСС у новом сазиву да потврди.
    Енигматски клуб «БРАНИЧЕВО» из Пожаревца је секција, али тренутно нема расположења да се обнови чланство у ЕСС.

    Према тренутној евиденцији чланства и према одредбама Статута ЕСС (члан 24), Пред-седништво Енигматског савеза Србије, требало би да има 7 чланова:
    ЕК «ПИРАМИДА» – 2 члана: МИЛЕ ЈАНКОВИЋ и ИВАН РУДИЋ;
    ЕК «НОВА ЗАГОНЕТКА» – 2 члана (рачуна се на уплату ових дана за још десетак чланова):
    МИРОСЛАВ ЛАЗАРЕВИЋ и МИЛИЈА СТЕВАНОВИЋ;
    ЕК «БОР» – 1 члан: РАДОМИР МАТИЋ;
    Енигматске секције: «ВАЉЕВО», «ИЗАЗОВ», «НИШ» и «СРЕМ» имају заједно 19 чланова, тако да дају 2 члана: ВЛАДИМИР ШАРИЋ и ВЕРОЉУБ БАБИЋ (замене су: СРЕТЕН ПЕРИЋ и ВИДОЈЕ СТЕФАНОВИЋ).

    Како је на Изборној скупштини ЕСС одржаној у Брзећу на 20. Сусретима енигмата Србије одлучено да свака чланица ЕСС, без обзира на број својих чланова, мора имати свога представника у Председништву ЕСС, то је потребно што пре, у вези овога, променити Статут ЕСС.

    Конститутивна седница Председништва ЕСС треба де се одржи у суботу, 5. марта, када ове године пада ЗАГОНЕТНА СУБОТА, а када би се обележио и ДАН ЕНИГМАТА СРБИЈЕ. Тада би се донеле и све неопходне одлуке у вези активности ЕСС у 2022. години (одређивање ме-ста одршжавања 21. СЕС–а, расписивање такмичења, издавање ГЛАСНИКА ЕСС, рад сајта и блога ЕСС и др.). Место одржавања конститутивне седнице Председништва ЕСС ће најверо-ватније бити ново седиште Савеза ПЕЋИНЦИ и то у Културном центру, о чему треба да се по-стигне коначан договор (постоји добра аутобуска веза из Београда и Руме).

    У вези одржавања 21. СУСРЕТА ЕНИГМАТА СРБИЈЕ постоји предлог да домаћин буде КОЦЕЉЕВА и хотел ДВОРАЦ ИВАНОВИЋ, у времену од 26 – 28. августа ове године. Цена по-лупансиона у двокреветним и трокреветном собама за два дана по особи је 73 евра. Услов је да се до 1. јуна уплати аванс од 40% за бар 40 енигмата.

    У току је рад на изради Завршног рачуна који треба да се уради и преда електронским пу-тем АПР–у најкасније до краја фебруара па ће и овај извештај бити презентиран на седници Председништва ЕСС.

    Користим ову прилику да свим енигматима и љубитељима загонетака честитам 21. ФЕ-БРУАР – ДАН ЕНИГМАТА СРБИЈЕ!

    Срдачан поздрав.

    Владимир Шарић
    Председник ЕСС

    ОдговориИзбриши
  2. Zar se samo meni čini da je ovih 8600 dinara za dva polupansiona (Koceljeva) više nego preskupo?

    ОдговориИзбриши