недеља, 22. јануар 2023.

11. EMISIJA KVIZA

U jedanaestoj emisiji kviza "5+" (trećoj četvrtfinalnoj) sastale su se ekipe OŠ "1. oktobar" iz Bašaida i OŠ "Jovan Popović" iz Kikinde. (VIDI OVDE)

4 коментара:

  1. Башаид (мађ. Basahíd) је насеље у граду Кикинди, у Севернобанатском округу, у Србији. Према попису из 2011. било је 3123 становника. Башаид је насеље 22 km јужно од Кикинде на путу Кикинда — Зрењанин, 3 km источно од Кикиндског канала.

    ОдговориИзбриши

  2. Osnovna škola “1. oktobar” se nalazi u Bašaidu, opština Kikinda. Bašaid je naseljen davne 1777. godine, i tada je osnovana prva škola. Tačni podaci o toj školi se ne znaju. U 19. veku škola se nalazila u centaru Bašaida.

    Današnja zgrada škole je otvorena u maju 1973. godine. Školu pohađa preko 300 učenika, raspoređenih u 18 odeljenja. Škola poseduje savremeno opremljene učionice. Nastava se izvodi na srpskom jeziku.

    ОдговориИзбриши

  3. Osnovna škola “Jovan Popović” se nalazi u Kikindi. Škola ima dugu i bogatu tradiciju. Osnovana je 1950. godine, a današnji naziv nosi od 1951. godine, po čuvenom književniku i revolucionaru rođenom u Kikindi – Jovanu Popoviću.

    Školu pohađa 400 učenika. raspoređenih u 18. odeljenja. Škola raspolaže sa bibliotekom, medijatekom, kabinetom za tehničko, savremeno opremljenom salom, dnevnim boravkom.

    ОдговориИзбриши
  4. Danas (od 13 do 17) snimamo dvije završne emisije. Trebalo je da to uradimo u četvrtak, ali je TV Kikinda odgodila za danas. Uskoro krećem, pa ćemo se na blogu čuti večeras iza 20.30.
    U međuvremenu, TIO vam nudi redovan sadržaj.

    ОдговориИзбриши