субота, 8. јул 2023.

ESS UKRŠTENICE (4)


7. Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ - Нови Сад (рад број 43) - 23 поена,
8. Бранко МИЛОВАНОВИЋ - Љубљана (Словенија) (рад број 32) - 22 поена

7 коментара:

  1. Анониман8. јул 2023. 09:36

    Zoranov moleraj je dosta bolji od onih na trećem mjestu, ipak je pet više od četiri. Vjerojatno je nekome u žiriju zasmetao prvi okomiti pojam što je u redu. UZASJATI valjda ima negdje.
    Brankova križaljka ima lijep raspored crnih polja ali mi je premonotona. TAPTAV i ATINSKO je moglo sniziti ocjenu ali nije. Uvijek sam tvrdio da su srpska i hrvatska enigmatika dosta različite iako nam ne treba sudski tumač. Pero

    ОдговориИзбриши
  2. Pero, za pohvalu je to što iznosiš svoja (objektivna) zapažanja.

    Ne bih se složio da su srpska i hrvatska enigmatika (bitno) različite. Različiti su pojedinci :)

    ОдговориИзбриши
  3. O ukusima ne vrijedi raspravljati. Onako je KAKO SUDIJE ocjene. Za sebe čuvam osjećaj da, gledajući ove sa 25, 24 ili 23 boda, mislim da sam mogao osvojiti (bez problema) makar 19,5 bodova, ako ne i cijelih 20 :)

    Ovako, zajedno sa još nekim dragim kolonama uzvikujem: "Ja sokolova što ih poćeraše ispred sebe"!

    ОдговориИзбриши
  4. Tajna informacija: Juče sam cijeli dan muku mučio s glavoboljom (nisam takvu glabolju imao 7-8 godina). Stoga sam bio van svih zbivanja skoro 24 sata. Vratio sam se u "normalu" (navodnici su namjerno navedeni, jer je diskutabilno šta je moja normala) što se vidi po tome da vam "krv pijem" povećanim prisustvom na blogu.

    ОдговориИзбриши
  5. Ono što je najbitnije, dva prvoplasirana uratka su zasluženo na vrhu: lijepo odžirirano. Pohvale za svih u top-10, zanimljive i raznolike kombinacije. Osobno bih Zorana gurnuo bod više, a par monotonijih kombinacija bod-dva niže, ali to su nijanse.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман8. јул 2023. 10:24

    Kada se daju ocjene od 1 do 5, onda su razlike u bodovima male a u poretku velike. Još k tome je jedan član žirija davao svima petice i četvorke kao dobri profa, ni ne znajući da tako nije ni sudjelovao u žiriranju. Davno smo zaključili da ocjene moraju biti, bar do deset ili čak petnaest. Ali o tome neka brinu organizatori.
    Slavko, pogledao sam i tvoje križaljke, i da te utješim, ja bih barem jednu uvrstio na treće mjesto. Prva dva mjesta su neupitna. Pozdrav svima, Pero

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala, Pero. Utješio si me :)
    Lično smatram da su moje ukrštenice za oko sredine tabele, ali to je sasvim nebitan podatak, osim u kontekstu ovih razgovora.

    Neka nama takmičenja!
    (Čini mi se da sam već čestitao najuspješnijim takmičarima, ali evo još jednom - iskreno čestitam!)

    ОдговориИзбриши